Στην τσιμπίδα του εισαγγελέα το δάνειο του Mega

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αναθέτοντας  προκαταρκτική εξέταση στον στενό του συνεργάτη, εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο που ανακοίνωσε ότι πήρε η Τηλέτυπος Α.Ε. ύψους 98 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ ήταν σε ρευστό).
Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν μάρτυρες, τόσο από το MEGA, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Ιανουαρίου του 2013, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. είχε ανακοινώσει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, που, όπως ανέφερε, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί «για αναχρηματοδότηση υφισταμένων τραπεζικών δανείων, καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».
Την επόμενη μέρα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε διάφορα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και για το συγκεκριμένο δάνειο, για το αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση. Ακολούθησε ανακοίνωση του Mega που διευκρίνιζε ότι το δάνειο αφορούσε μόλις 10 εκατ. ευρώ, η οποία εν συνεχεία διαψεύστηκε από επόμενη ανακοίνωση του καναλιού στην οποία αναφερόταν ότι «Επί της από 3 Ιανουαρίου 2013 ανακοινώσεως της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. διευκρινίζεται ότι εκ των 98 εκατομμυρίων ευρώ μόνο τα 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αύξηση του δανεισμού. Τα υπόλοιπα 88 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφιστάμενου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας».
http://www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'