Γιουβέτσι με κιμά, πιπεριά και καρότο




Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
40ml ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 μέτρια καρότα τριμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμέννη
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

1 κονσέρβα ντοματάκια
1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με την ντομάτα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ο κιμάς πρέπει να μείνει ζουμερός. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κριθαράκι.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'