Η βασίλισσα της αγχόνης και της απανθρωπιάς...

Καλό θα ήταν να σταματήσουν να μιλούν κάποιοι στην Ελλάδα για τα 60 χρόνια της στον αποικιοκρατικό θρόνο, λες και δεν έγινε τίποτα στην Κύπρο ή την Ελλάδα. 

Πολλά ήταν τα θέματα με αφορμή τα εξήντα χρόνια από την άνοδο στο θρόνο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα σχετικά ρεπορτάζ στα ειδησεογραφικά sites, με χαζοχαρούμενη διάθεση και κοσμοπολίτικη προδιάθεση, απέκρυψαν πολλά. Είτε γιατί οι συντάκτες δεν ξέρουν ελληνική ιστορία, είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει.



Για εμάς, τα πράγματα έχουν ως εξής:


Δεν μας ενδιαφέρει η κυρία αυτή, ούτε τα εξήντα χρόνια της στο βρετανικό θρόνο. Το μόνο που θυμόμαστε από αυτήν, είναι ότι αρνήθηκε να χορηγήσει χάρη στον εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος καταδικάστηκε από βρετανικό κακουργιοδικείο (γιατί βρέθηκε να μεταφέρει όπλο) και πήγε στην αγχόνη της Ελισάβετ τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Η βασίλισσα, που για το έγκλημά της αυτό θα λογοδοτήσει στο Θεό, αρνήθηκε να του χαρίσει τη ζωή, παρά την κινητοποίηση μάλιστα που υπήρξε σε διεθνές επίπεδο (με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό βουλευτή Foulton). Και αυτό, λίγα μόλις χρόνια πριν η Κύπρος αποκτήσει την «ανεξαρτησία» της, ένα ακόμη κόλπο των Άγγλων, που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση την Ένωση. Ήταν 14 Μαρτίου του 1957, όταν ο ήρωάς μας πέρασε στην αιωνιότητα.

Για να καταλάβετε ποια πραγματικά είναι η Ελισάβετ: Αρνήθηκε και να ικανοποιήσει το αίτημα του πατέρα του 19χρονου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, να του παραδοθεί η σορός του γιού του, ώστε αυτός να ταφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις μας.

Η κυρία αυτή, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ στον τόπο μας.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ο ΗΡΩΑΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΟΝΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
Η ...ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΟΥΜΕ.  Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΥΝΣΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΩΝ/ΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΗΘΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΝΕΟΣΑΞΩΝΩΝ, ΚΑΜΑΡΙΛΑ, ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.
ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΟΝΑ", ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΣΚΟΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΑΛΙΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

*ΤΗ ΣΚΟΤΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΩΜΕΓΑ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΛΕΞΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΚΟΤΟΣ. ΣΚΟΤΙΑ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΧΩΡΑ. ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.



Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'