Η Χώρα των Νέων (Ιρλανδικός Μύθος)

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ: 
Από το βιβλίο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, που έχω στο σπίτι. Μ’ αρέσουν πολύ οι μύθοι. Να μαθαίνω μύθους, ήθη, έθιμα άλλων χωρών και λαών.
Δείτε κι αυτό http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2011/12/blog-post_2395.html

Τον 2ο αιώνα, την Ιρλανδία υπερασπιζόταν μια ομάδα πολεμιστών που λέγονταν Φιάνα και των οποίων ηγούνταν ο σπουδαίος πολεμιστής Φιν ΜακΚάμχεϊλ. Ο γιος του Φιν, Άσιν, ερωτεύτηκε την πριγκίπισσα Νίαμ με τα Χρυσά Μαλλιά και ήταν κόρη του βασιλιά της Τιρ να ν’ Ογκ (Χώρα των Νέων). Ο Άσιν και η Νίαμ παντρεύτηκαν και ταξίδεψαν στη Χώρα των Νέων, όπου θα ζούσαν για πάντα αν ο Άσιν δεν είχε παρακούσει τη συμβουλή της γυναίκας του.

running-white-horse.jpg
Η Νιάμ ήταν καβάλα σε ένα λευκό άλογο όταν την είδε για πρώτη φορά ο Άσιν και την ερωτεύτηκε

Ο ΜΥΘΟΣ


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΙΡ ΝΑ Ν’ ΟΓΚ 

Ο Άσιν αποχαιρέτησε με λύπη τον πατέρα του, Φιν και ξεκίνησε με τη γυναίκα του, Νίαμ, για την επιστροφή στο βασίλειο του πατέρα της. Ταξίδεψαν στη θάλασσα μέχρι που έφτασαν σε ένα μέρος ωραιότερο από όλα όσα είχε δει ο Άσιν μέχρι τότε: την Τιρ να ν’ Ογκ, τη Χώρα των Νέων.



Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΙΝ 
Ο Άσιν όμως νοστάλγησε την πατρίδα και είπε στη γυναίκα του ότι ήθελε να γυρίσει στην Ιρλανδία και να επισκεφτεί το λαό του. Εκείνη του είπε να πάει, αλλά να μην κατέβει σε καμία περίπτωση από το άλογο, αλλιώς δεν θα επέστρεφε ποτέ. Ο Άσιν ταξίδεψε στην Ιρλανδία και συνειδητοποίησε ότι έλειπε εκατοντάδες χρόνια. Ο Φιν είχε πεθάνει από καιρό και το σπίτι του είχε ερειπωθεί. Καθώς ο Άσιν εξερευνούσε την περιοχή, κάποιοι άντρες ζήτησαν την βοήθεια του για να σηκώσουν ένα κομμάτι μάρμαρο. Έσκυψε να σηκώσει την πέτρα και γλίστρησε από το άλογό του. Μόλις το σώμα του ακούμπησε στο έδαφος, άρχισε να γερνάει: συρρικνώθηκε, τα πόδια του ζάρωσαν και έχασε την όραση του.

Η Χώρα των Νέων είχε πια χαθεί γι’ αυτόν.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (ΙΕΡΝΗ): ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ"

    http://isxys.blogspot.com/2010/11/blog-post_8712.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'