Πώς η βουλγαρική κρίση επηρεάζει την Ελλάδα


Γιατί ελληνικές διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά κρίσιμες» τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτηρίζονται από ελληνικές διπλωματικές πηγές οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία. Κι αυτό γιατί η γεωγραφική εγγύτητα, όπως εκτιμάται, μπορεί να επηρεάσει και την χώρα μας.
Ως γνωστόν, η παραίτηση της εκεί κυβέρνησης οφείλεται στην κάκιστη οικονομική συγκυρία, και δεν αποκλείεται σύντομα η Ελλάδα να δεχθεί κύματα οικονομικών προσφύγων από βόρεια. Ήδη, πολλοί Βούλγαροι - και όχι μόνο - συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν εργαστεί, είτε εποχικά είτε μόνιμα, στην χώρα μας, εγείρουν τώρα απαιτήσεις από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Αν η κακή οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία συνεχισθεί, τότε δεν αποκλείεται πολλοί από αυτούς να έλθουν προς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, απαιτώντας συντάξεις, που κατά την άποψη τους, δικαιούνται. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τους Βούλγαρους και άλλοι, Βαλκάνιοι, πρώην εργαζόμενοι και νυν συνταξιούχοι, εγείρουν απαιτήσεις από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία! Εννοείται πως σε περίπτωση που δικαιωθούν, τότε τα τελευταία θα διαπιστώσουν σύντομα ότι τους δημιουργείται μια νέα μαύρη τρύπα, η οποία είναι άγνωστο πως θα μπορούσε να καλυφθεί.



ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ Η ΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

- Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
- ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
- ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΙΑΣ.
- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ "ΕΜΠΛΟΚΕΣ" ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΝΗΣΚΕΙ. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΝ 22ο ΑΙΩΝΑ.



Μπορίσοφ: Οι Τούρκοι πήγαν να με δολοφονήσουν: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε κατηγορώντας τον αρχηγό του κόμματος της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία- DPS, για πλοκή του σε δολοφονία του, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκικής ‘Χουριέτ’. Ο Μπορίσοφ από το βήμα της Βουλής, μετά τον αποδοχή του Κοινοβουλίου της παραίτησής του, είπε ότι ο ηγέτης του τουρκικού κόμματος – ДПС είχε δώσει εντολή να τον δολοφονήσουν. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο που συνέταξε η υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού. «Υπηρεσία Πληροφοριών χώρας εταίρου, μας παρείχε έγγραφα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ετοίμαζαν να με δολοφονήσουν», είπε ο Μπορίσοφ στη σύντομη αλλά φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία του. 


http://isxys.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'