Γιατί σαραντίζουν τα μωρά και γιατί γίνεται μνημόσυνο 40 μέρες αφού πεθάνει κάποιος;

Εντός του μνημείου υπάρχουν 80 σταυροί. Ο αριθμός 80: Οι 80 σταυροί , εντός του σηκού του μνημείου και επί της οροφής, είναι κεχωρισμένοι εις 40 ορθούς και 40 πλαγίους.


Υπάρχει δηλαδή διχοτόμησις των εντός των φατνωμάτων αντιστοίχων συμβόλων των σταυρών.

Μετά την ολοκλήρωσιν της εξυφάνσεως του σωματικού φορέως (28Χ 10) και γέννησιν του τέκνου εξυφαίνεται εις το φυσικόν πεδίον ο αιθερικός φορεύς της ψυχής. Δια να συσταθή ο αιθερικός φορεύς της νέας ενσαρκωθείσης ψυχής και να επουλωθούν τα τραύματα του αιθερικού φορέως της μητρός από την γέννησιν του τέκνου απαιτούνται 40 ημερονύκτια.

Η διασωθείσα λαϊκή παράδοσις δεν επιτρέπει μητήρ και νήπιον να έλθουν εις επαφήν με άλλα άτομα κατά το διάστημα αυτό, πλήν των οικείων ,δια να μην διαταραχθή ή ομαλή εξύφανσις και η επούλωσις των τραυμάτων των αιθερικών φορέων των δύο ψυχών, νηπίου και μητρός, οι οποίοι είναι άκρως ευαίσθητοι κατά την φάσιν αυτήν.Οι 80 σταυροί του εσωτερικού της οροφής ευρίσκονται εντός του χωροχρόνου της ενσαρκώσεως.

Ο αριθμός 80, αποτελούμενος εκ δύο ίσων μερών, αναφέρεται αφ' ενός εις την συγκρότησιν κατά την άφιξην και αφ'ετέρου εις την διάλυσιν κατά την αναχώρησιν του αιθερικού φορέως της ψυχής. Τα έτερα 40 ημερονύκτια επομένως εκπροσωπούν την διάλυσιν του αιθερικού φορέως της ψυχής, επειδή πάντοτε αυτή ευρίσκεται εντός του χώρου του σηκού υπό την δικαιοδοσίαν της Σελήνης.Ο αριθμός 40 συνδέεται μετά της Μεγάλης Θεάς Εκάτης, θυγατρός της Αστερίας, επειδή αναφέρεται εις την διάλυσιν του αιθερικού φορέως του ανθρώπου, που εγκαταλείπει τον πλανήτην Γην και παραμένει ακόμη εις τον υποσεληνιαίον χώρον.


Επί του θέματος εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι το έργον "Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης" (943-945D) του Πλουτάρχου ο οποίος διετέλεσεν Αρχιερεύς του Μαντείου των Δελφών και ήτο γνώστης των αρχαίων μυστηρίων.Ο αριθμός 80 των σταυρών εντός της οροφής ομοιάζει με πύλην εκ της οποίας διερχόμενος η ψυχή άλλοτε εξυφαίνεται και άλλοτε διαλύει τον αιθερικόν της φορέα. Ο αριθμός 80 (40 +40 ) ορίζει τον αριθμό των ημερονυκτίων περιστροφών της Γης , που απαιτούνται δια την σύνθεσιν και αποσύνθεσιν του αιθερικού της φορέως εν σχέσει με τον σταθερόν Ήλιον. Ο αριθμός 280 ορίζει τον αριθμό των 10 Σεληνιακών μηνών. Επίσης εντός του δαπέδου ορίζει την εξύφανσιν του σωματικού της φορεώς.
 


Από το βιβλίο Άρρητοι Λόγοι Επίδαυρος Θόλου Αποκάλυψις

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΤΑΝΗ

http://topeiraxtiri.blogspot.com

6 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

 1. Να ρωτήσετε κάποιον ειδικό. Οι ιερείς γνωρίζουν σχετικά. Αν δεν σας καλύπτουν μπορείτε να ρωτήσετε και ψηλότερα. Κάποιον Μητροπολίτη για παράδειγμα. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο μητροπολίτης δεν είναι ειδικός επί του θέματος αυτού και ξέρει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά ... εμείς αναζητούμε την Ουσία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΚΗΤΙΚΟ ΒΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. γιατι θα πρεπει να ασκητευσω για να εχω την απαντηση? γνωση ζηταω μονο που θα μου δωσει την πεποιθηση οτι ειμαι αν οχι πληρως τουλαχιστον κοντα στην αληθεια στην ερευνητικη μου προσπαθεια...οκ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΚΛΑΝΑΚΗ,ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ[ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ] ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΟΡΓΙΟ ΜΕ ΤΣΑΜΠΙΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ''ΧΕΡΙ''ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'