Εξελίξεις στην υπόθεση απόδρασης Βλαστού: Δραπέτης των φυλακών Δομοκού οργάνωσε την απόπειρα - Σφίγγει ο κλοιός για τις 2 γυναίκες

Απο τις φυλακές Δομοκού δραπέτευσε ο 33 χρονος Αλβανός, ο οποίος συμμετείχε στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού απο τις φυλακές Τρικάλων. Είχε πάρει πενθήμερη άδεια στις 30 Ιανουαρίου και έκτοτε έκανε ...φτερά για να οργανώσει την επιχείρηση απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη... 
Ο δραπέτης κρατείτο για ναρκωτικά, όπως, επίσης, ο 30χρονος Έλληνας συνεργός του, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί από τον Δομοκό πριν από τρεις μήνες. 

Σήμερα τα ξημερώματα στα κελιά δύο φυλακισμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων βρέθηκαν, μετά από έρευνα δύο γεμιστήρες πιστολιού GLOCK, το οποίο είχε εντοπιστεί χθες λίγο μετά την απόπειρα απόδρασης, στο προαύλιο των φυλακών. Στο προαύλιο είχαν βρεθεί, επίσης, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας.

Στο ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση βρέθηκαν ένα δεύτερο πιστόλι GLOCK, τρία όπλα τύπου καλάσνικοφ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας είχε αποσταλεί με φαξ από ξενοδοχείο του Πηλίου στην εταιρία του Ασπροπύργου για την ενοικίαση του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση.

Όσον αφορά στις δύο γυναίκες που φέρεται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση και την εκτέλεση της απόδρασης του Βλαστού, έγινε γνωστό ότι παρελήφθησαν από το ελικόπτερο από την περιοχή του Πηλίου. 

Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν σε ερημική περιοχή δίπλα στον πταμό Πηνειό και όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο χειριστής του ελικοπτέρου, σε ένα ξέφωτο παρατήρησε ότι υπήρχε σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δύο γυναίκες θα παραλάμβαναν με το αυτοκίνητο αυτό ,από προκαθορισμένο σημείο, τους δραπέτες και θα τους μετέφεραν σε σπίτι που είχαν ετοιμάσει για τη διαμονή του Π. Βλαστού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται στα ίχνη τους και έχουν εικόνα γι΄αυτές από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν πριν από την απόδραση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αστυνομία για την υπόθεη, αναφέρεται ότι «δεν προέκυψε συμμετοχή - εμπλοκή του πληρώματος του ελικοπτέρου (πιλότου και μηχανικού) στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές, καθώς με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού». 

Πάντως, ερευνώνται τα πάντα γύρω απ΄ αυτόν, ενώ ελέγχονται οι λογαριασμοί του και αυτοί των συγγενών του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει σχέση με την υπόθεση.
Το ελικόπτερο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.Ασ, ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και απογειώθηκε χθες το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο με πλήρωμα τον πιλότο και τον μηχανικό.

«Όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε τέσσερα (4) άτομα – τους 2 άντρες και 2 γυναίκες – από τη Ζαγορά Πηλίου, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιβίβαση των ατόμων το πλήρωμα εξαναγκάστηκε να μεταβεί σε περιοχή των Τεμπών, όπου αποβίβασε τις δύο (2) γυναίκες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις φυλακές των Τρικάλων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης,ότι σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία με τις ακόλουθες κατηγορίες :
Σε βάρος του κρατουμένου ΒΛΑΣΤΟΥ Παναγιώτη, για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή.

Σε βάρος των δύο (2) δραστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο, για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Σε βάρος των δύο (2) γυναικών που αναζητούνται, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'