Η βουλγαρική υπηκοότητα των «Μακεδόνων»

Σκόπια
«Βουλγαρική υπηκοότητα αποκτάται ως επί το πλείστον για ένα έτος και για την απόκτηση ενός διαβατηρίου απαιτούνται λίγα έγγραφα στα οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι έχει βουλγαρική καταγωγή», γράφει σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων «Πρωινή»/ "Утрински", αναφερόμενη στο....
‘σύνδρομο’ της αναζήτησης της βουλγαρικής ιθαγένειας από τους ‘Μακεδόνες’ των Σκοπίων.




Πολλοί Σλάβοι (οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως «Μακεδόνες») έχουν πέσει στο ‘κυνήγι’ του βουλγαρικού διαβατηρίου, γράφει το δημοσίευμα.

«Με ελάχιστα χαρτιά, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι δηλώσεις της βουλγαρικής εθνικής συνείδησης και δηλώσεις ότι οι γονείς τους ήταν Βούλγαροι ή οι πρόγονοί τους, αποκτούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την βουλγαρική ιθαγένεια. Αυτό συμβαίνει μόνο για τους Σλάβους των Σκοπίων, ενώ παρόμοια διαδικασία για άλλες εθνικότητες που επιθυμούν τη βουλγαρική υπηκοότητα ακολουθείται πιο αυστηρή διαδικασία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία είναι απλή:
«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος …. …. Δηλώνω ότι έχω εθνική συνείδηση βουλγαρική και είμαι Βούλγαρος λόγω των γονέων μου …κλπ», αυτά αναφέρει μια από τις δηλώσεις που ανοίγουν την πόρτα στους υπηκόους των Σκοπίων, ώστε να λάβουν την βουλγαρική υπηκοότητα.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει την βουλγαρική υπηκοότητα 42.372 πολίτες.
Αυτοί που κυρίως αναζητούν τη βουλγαρική υπηκοότητα είναι οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'