Γιατί η Ρωσία ενισχύει τη δύναμή της στη ναυτική της βάση στη Συρία;




Στις αρχές Ιανουαρίου, το μεγάλο αποβατικό σκάφος Novocherkassk που έχει ήδη αποπλεύσει από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ αναμένεται να προσεγγίσει την Ταρτούς


Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ITAR-Tass και Interfax, ένα ακόμη πλοίο του ρωσικού Ναυτικού κινείται προς αυτό το λιμάνι στο βόρειο τμήμα της Μεσογειακής ακτής της Συρίας, όπου η Μόσχαδιατηρεί μία μεγάλη αλλά όχι και τόσο καλά συντηρημένη ναυτική βάση.


Τα δύο πρακτορεία επικαλούνται ως πηγή έναν μη κατονομασμένο αξιωματούχο του ρωσικού γενικού επιτελείου, ενώ στα τηλεγραφήματα τους δεν αποσαφηνίζεται ποια αποστολή έχει ανατεθεί στο Novocherkassk.

Ωστόσο, παλαιότερο κείμενο του Interfax αποκάλυπτε πως η Μόσχα ελλιμενίζει σκάφη στην Ταρτούς προκειμένου να είναι έτοιμη να απομακρύνει ρώσους πολίτες από το έδαφος της Συρίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, λόγω των κλιμακούμενων συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη διαιρεμένη χώρα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει επιβεβαιώσει την αποστολή πλοίων στην Ταρτούς.

“Το μεγάλο αποβατικό σκάφος αναμένεται να περάσει το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια τη Δευτέρα. Την Πρωτοχρονιά θα εισέλθει στο Αιγαίο για να συναντηθεί με δύο πολεμικά σκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που κάνουν ασκήσεις στη Μεσόγειο, δήλωσε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως κατά τις τελευταίες ημέρες το Κρεμλίνο καταβάλλει μία προσπάθεια μετρημένης αποστασιοποίησης από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ, εξηγώντας ότι δεν είναι «δεμένο» στην ιδέα παραμονής του σύρου ηγέτη στην εξουσία.

http://voliotaki.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'