O ΚΕΚΡΩΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ

Άγιον Όρος. Ένας τόπος μυστηριακός που κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Ένας τόπος αρχαίας δύναμης, άβατος και απροσπέλαστος για όσους έχουν δεθεί στην γκρίζα ψευδαίσθηση του ανθρωποκεντρικού μικρόκοσμού τους. Ένας τόπος που ακροβατεί ανάμεσα στην άφθαρτη πνευματικότητα και την πρόσκαιρη υλιστική καθημερινότητα. Εκεί όπου οι προσευχές, οι στερήσεις και οι αγρυπνίες συναντούν τα ιερά σκάνδαλα και τον άκρατο πλουτισμό, ίσως να περιφέρεται ένα μυθικό πλάσμα ακόμα και στις μέρες μας.





Ο λόγος για ένα άρθρο του συγγραφέα – ερευνητή κ. Λίτσα στο περιοδικό ¨Τρίτο μάτι¨ (τεύχος 101, Φεβρουάριος 2002) όπου περιγράφει το οδοιπορικό του στο Άγιο Όρος. Σε μία παράγραφο του άρθρου του περιγράφει την κατάβαση του σε κάποιες υπόγειες στοές μοναστηριού και την συνάντηση του με ένα γιγαντόσωμο ανθρωπόμορφο πλάσμα. Παρακάτω το επίμαχο κείμενο.

"Είχαμε μόλις προσπεράσει μία εγκάρσια σήραγγα στη δική μας και σταθήκαμε για ένα λεπτό να συζητήσουμε - χαμηλόφωνα από ένστικτο - για το αν θα συνεχίζαμε την κατηφορική μας πορεία και για πόσο όταν ακούσαμε έναν απροσδιόριστο στην αρχή ήχο, ο οποίος φαινόταν ότι πλησίαζε από τη μία μεριά της σήραγγας που μόλις είχαμε προσπεράσει, προς τον δικό μας διάδρομο.

Σε λίγα δευτερόλεπτα ο ήχος έγινε πιο ευδιάκριτος και στιγμές αργότερα τελείως ξεκάθαρος: η δυνατή σφυρικτή ανάσα ενός μεγάλου ζώου και ο ήχος από πλαδαρές σάρκες που μετακινούντο στον πέτρινο διάδρομο! Αυτόματα συνεννοηθήκαμε με το βλέμμα, όπως μόνο δύο σύντροφοι σε παλαιούς αγώνες μπορούν να συνεννοηθούν και εγώ έπεσα μπρούμυτα στο δάπεδο του διαδρόμου ενώ ο Βασίλης όρθιος κολλούσε τη ράχη του και όλο του το σώμα, στον ένα από τους δύο τοίχους που μας πλαισίωναν. Έτσι σε μια βιαστική επιπόλαιη ματιά, στο αμυδρό φως, ο διάδρομος μπορούσε να δείχνει κενός, με ελάχιστα μικρότερων διαστάσεων διατομή.

Και τότε τον είδαμε! Πρόβαλε ολόκληρος με μακριά μαλλιά και γένια, ψηλός όσο το κεφάλι του να αγγίζει σχεδόν την οροφή του διαδρόμου, φαρδύς τόσο όσο σχεδόν και η σήραγγα, με το στήθος του να ανεβοκατεβαίνει σαν τεράστιο φυσερό, όπως ανέπνεε βαθιά και ρυθμικά! Πέρασε βιαστικά από μπροστά μας, μόλις 8-10 μέτρα μακριά και χώθηκε στη συνέχεια του δρόμου του, γενόμενος άφαντος ενώ για δέκατα του δευτερολέπτου προλάβαμε να δούμε τις ουρές από τα φίδια που είχε για πόδια από τους μηρούς και κάτω, να σέρνονται πίσω από το πελώριο σώμα του Γίγαντα!"

Πραγματικότητα ή φαντασία; Τα συμπεράσματα δικά σας.


Ιωάννης Καρυοφυλάκης.

πηγή: Strange Hellas

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε ερώτηση που έκανα στον Λίτσα μου είπε ποιά είναι αυτή η Μονή. Πήγα εκεί και έψαξα για 2 μέρες για να βρώ την είσοδο που περιγράφει που είναι κάπου έξω απο τα τείχη της Μονής. Δυστυχώς δεν κατάφερα να την βρώ, άν και βρήκα ένα σημείο που έβγαινε δροσερός αέρας απο μέσα πράγμα που δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει κάποια σπηλιά, δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να μπώ μέσα.
    Κατά την διάρκεια της παραμονής μου έπιασα φιλία με έναν μοναχό που μου είπε ότι πράγματι υπάρχουν υπόγειες στοές, δεν γνώριζε όμως τίποτα για Κέκροπες η άλλα τέτοια. Μάλιστα όταν του έδειξα το άρθρο του Λίτσα φοβήθηκε κάπως γιατί μιά απο τις απολήξεις των στοών έβγαιναν κάτω απο μια πόρτα δίπλα στο κελί του. Τελικά του άφησα φωτοαντίγραφο του άρθρου το οποίο μου είπε οτι θα το έδινε στον ηγούμενο και θα τον ρωτούσε αν έχει υπόψιν του για τέτοια όντα.
    Πάντως μου έχουνε πεί καποιοι άλλοι πατέρες στην Κερασιά οτι υπάρχουν θρύλοι ότι πράγματι υπάρχουν δράκοντες κάτω απο το Άγιον Όρος οι οποίοι θα βγούνε τις έσχατες ημέρες και θα βασανίζουν τους μοναχούς λόγω της ασεβείας τους.
    Επίσης να πώ για κάτι άλλο που ανακάλυψα κι εγώ με έκπληξη, και αυτό είναι οτι τα λεγόμενα Χάλκινα Βιβλία τα οποία είναι η πηγή πληροφοριών για ένα μεγάλο μέρος από αυτά που λεει ο Λιακόπουλος, αυτά βρίσκονται σε άλλη μονή του Αγίου Όρους και δόθηκαν στον Λιακόπουλο κατόπιν εντολής γνωστού διορατικού γέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταπληκτικές μαρτυρίες, ευχαριστούμε πολύ, θα μπορούσατε να μας στείλετε τις μαρτυρίες σας σ ενα πλήρες άρθρο.

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'