H Γη μπορεί να αποκτήσει δεύτερο ήλιο μέσα στα επόμενα χρόνια!

Η Γη θα μπορούσε να έχει σύντομα έναν δεύτερο ήλιο, τουλάχιστον για μια ή δύο εβδομάδες.
Το κοσμικό φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί όταν ένα από τα φωτεινότερα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό εκρήγνυται σε σουπερνόβα.
Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση, η πιο εντυπωσιακή επίδειξη φως στην ιστορία του πλανήτη θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή τα επόμενα χρόνια.

Ο πλανήτης και εμείς οι κάτοικοι του θα μπορούσαμε να έχουμε αναμφίβολα πιάσει πρώτη θέση και να παρακολουθήσουμε τον θάνατο του supergiant Betelgeuse.
Η έκρηξη θα ήταν τόσο λαμπρή, αρκετή ώστε να κάνει την νύχτα μέρα στον πλανήτη μας ακόμα αν και το αστέρι που πεθαίνει βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα που 640 έτη φωτός μακριά. Η μόνη πραγματική συζήτηση όμως πάνω σε αυτό το φαινόμενο που θα δημιουργούσε το φαινόμενο των δύο ήλιων είναι πότε πότε θα συμβεί.
Ο αστρικός γίγαντας, Betelgeuse προβλέπεται να καταστραφεί στο εγγύς μέλλον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πρέπει να βιαστούμε και να αγοράσουμε γυαλιά ηλίου.

Ο Brad Carter, Ανώτερος Λέκτορας Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Queensland στην Αυστραλία, υποστήριξε χθες ότι το γαλαξιακή έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί πριν από το 2012 - ή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα επόμενα εκατομμύρια χρόνια.
 «Αυτό το παλιό αστέρι έχει  εξαντλήσει τα καύσιμα στο πυρήνα του», είπε ο καθηγητής Carter, σε  ιστοσελίδα της Αυστραλίας ( news.com.au).
 «Το καύσιμο αυτό διατηρεί το γιγάντιο αστέρι  Betelgeuse αλλά όταν αυτό τελειώσει τότε κυριολεκτικά θα καταρρεύσει στον εαυτό του και θα το κάνει πολύ γρήγορα. Αυτή θα είναι το «τελικό ζήτω» για το αστέρι. Όταν θα γίνει το μεγάλο  bang, θα έχουμε απίστευτη φωτεινότητα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα για μια-δυο εβδομάδες και στη συνέχεια κατά τους προσεχείς μήνες θα αρχίσει να ξεθωριάζει και τελικά θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάτι επιπλέον», πρόσθεσε.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με τις θεωρίες για την Ημέρα της Κρίσεως και συνδέουν το σουπερνόβα που περιμένουν οι επιστήμονες με την καταστροφή του κόσμου καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το τέλος θα έρθει από το γιγαντιαίο αστέρι αφού το όνομα και μόνο του αστεριού «Betelgeuse» είναι συνώνυμο με το διάβολο.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'