Νάϊτζελ Φάρατζ «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία»


Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι ευρωβουλευτές για το γερμανικό σχέδιο να τεθεί υπό επιτροπεία η Ελλάδα.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζσυνέκρινε την τοποθέτηση επιτρόπου στην Αθήνα με τους«γκαουλάιντερ» που διόριζαν οι ναζί.

Ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε «φάρσα» την ιδέα του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, η οποία προτείνει «ένας Ευρωπαίος επίτροπος και η ομάδα του να εγκατασταθούν σε ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα και να αναλάβουν τους τη διαχείριση της χώρας – ένας ‘γκαουλάιτερ’, όπως θα έλεγαν ορισμένοι».
 «Στην πραγματικότητα θα επρόκειτο απλώς για μια θέση διαπραγμάτευσης. Όμως σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία» είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής.
Η αποστροφή για τους «γκαουλάιτερ» ενόχλησε έντονα τους Γερμανούς ευρωβουλευτές που εξέφρασαν άμεσα την αγανάκτηση τους. Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Ράινχαρντ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ για διάδοση «του μίσους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του μίσους ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς» και ζήτησε να αποσύρει τις δηλώσεις του.
Από την πλευρά του ο Βρετανός ευρωβουλευτής αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη και αιτιολόγησε τη σύγκριση που έκανε με το επιχείρημα ότι οι γερμανικές εφημερίδες περιγράφουν «τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άχρηστους και τους Ιταλούς ως δειλούς». Σε ανταπόδοση, σύμφωνα με τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο Τύπος των χωρών αυτών γελοιογραφεί σημαντικές φυσιογνωμίες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, τις οποίες παρουσιάζει «να φορούν στολές ναζί».
«Αυτοί που διαδίδουν τον εθνικισμό σε αυτόν τον οίκο είναι αυτοί που τοποθετούν σημαίες στην έδρα τους για να επιδείξουν τον εθνικισμό τους και στους οποίους όπως γνωρίζω ανήκετε» ανταπάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προτού απειλήσει να διώξει από την αίθουσα τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος αποφάσισε να βγει μόνος του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σουλτς, Άρμιν Μάχμερ, στον Φάρατζ μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο που θα αναλογεί σε έως και 10 ημερομίσθια, αν ο Σουλτς αποφασίσει να κινήσει διαδικασία εναντίον του για την πρόκληση προβλήματος στη συνεδρίαση.


Το είδαμε εδώ 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'