Ο παλαιοκομματισμός βρυχάται ακόμη!


Είχαμε την ελπίδα ότι σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, όλοι οι πολιτικοί, ανεξαιρέτως,  θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Θα έβαζαν την Ελλάδα πάνω από τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, και θα κοιτούσαν πώς να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών που μαστίζονται από την κρίση.

Κι ενώ, λοιπόν, περιμέναμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή που θα πήγαινε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, θα γίνονταν κάποιες αλλαγές, προσαρμογές ή ακόμη και αντικαταστάσεις άδικων μέτρων, τι μαθαίνουμε; Ότι ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί προσπαθούν μέσα στο πολυνομοσχέδιο που είναι πάνω από 300-400 σελίδες, να περάσουν ρυθμίσεις οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα φίλων τους ή τοπικιστικά ρουσφέτια που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δόση, τις μεταρρυθμίσεις, τις περικοπές κ.λπ.
Επειδή, προφανώς ο νόμος θα ψηφιστεί όλος μαζί χωρίς τη δυνατότητα καταψήφισης κάποιων άρθρων, ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης πήγαν στον Γ. Στουρνάρα φωτογραφικές διατάξεις με σκοπό την εξυπηρέτησης αλλότριων σκοπών.
Άλλος ήθελε να περάσει ρυθμίσεις για τα πανεπιστήμια, άλλος για κάτι άλλο και τρίτος για… εφορία που δεν ήθελε να καταργηθεί γιατί τον πίεζαν τοπικά συμφέροντα. Ποιος άλλωστε θα προλάβει να διαβάσει τόσες σελίδες πριν ψηφίσει;
Από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έκοβαν τις… τσόντες που έστειλαν τα διάφορα υπουργεία θέλοντας να μπουν στο πολυνομοσχέδιο.
Αυτή η παλαιοκομματική νοοτροπία που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάντια, για κάποιους έχει μπει στο DNA τους και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες. Όσοι παίζουν παιχνίδια ακόμη και τώρα, θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'