Αποφάσισαν χωρίς τον ξενοδόχο!


Πέρασαν χθες στην Βουλή τα ανθρωποκτόνα μέτρα, με την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών και αυτή πλαστή αφού οι 50 της ΝΔ είναι δοτοί και όχι εκλεγμένοι. Στην πραγματικότητα τα μέτρα πέρασαν με 103 ψήφους των κομμάτων της τριμερούς κυβέρνησης τα οποία κόμματα τελούν υπό κατεδάφιση. Και αυτά τα μέτρα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα γιατί κάθε άλλο παρά...

 
 εξασφαλίζουν την εκταμίευση της δόσης των 31 δισεκατομμυρίων διότι υπάρχει αγεφύρωτη διαφωνία μεταξύ ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσον αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι βαρέλι δίχως πάτο και ότι δεν υπάρχει λύση χωρίς γενναίο κούρεμα των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη-μέλη. Το αν θα δοθεί ή όχι η δόση των 31δισ. ή αν θα επικρατήσει η θέση του ΔΝΤ είναι ένα ζήτημα που, στην καλλίτερη περίπτωση, δεν θα διευκρινιστεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. 

Παρακάτω δύο δημοσιεύματα της Καθημερινής σχετικά με το ζήτημα: 
3-11-2012 
Ε.Ε.-ΔΝΤ διαφωνούν για τη βιωσιμότητα και την επιπλέον χρηματοδότηση
 

Αν και απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες έως το κρίσιμο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτεί η επιμήκυνση. Μπορεί στο προσκήνιο να κυριαρχούν οι εκκρεμότητες για την τελική συμφωνία της Αθήνας με την τρόικα και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, αλλά στο παρασκήνιο το θέμα που προβληματίζει περισσότερο είναι η αδυναμία να συμφωνήσουν το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη στο πώς θα καταστεί το χρέος βιώσιμο. Το πρώτο έχει προτείνει κούρεμα των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη-μέλη. Οι κυβερνήσεις όμως απορρίπτουν κάτι τέτοιο και αναζητείται ένας συμβιβασμός με ηπιότερες λύσεις, όπως η επαναγορά ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων κ.ά., των οποίων η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται. 
3-11-2012 
Τρόικα: Ασυμφωνίας συνέχεια για το ελληνικό χρέος

Το ΔΝΤ εχει προτείνει κούρεμα και των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη - μέλη 
Κι ενόσω στην Ελλάδα η διελκυστίνδα με τις διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων για τα εργασιακά καλά κρατεί, σοβαρές διαφωνίες συνεχίζουν να υφίστανται και μεταξύ της τριμερούς για την απομείωση του ελληνικού χρέους... 

Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν έως το κρίσιμο Eurogroup της 12ης Νοέμβριου στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, ωστόσο, Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτεί η επιμήκυνση. 

Όπως εκτιμά το ΔΝΤ, πρέπει να βρεθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας λόγω της καθυστέρησης επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Το Ταμείο εχει προτείνει κούρεμα και των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη - μέλη. Οι κυβερνήσεις όμως απορρίπτουν τέτοιο ενδεχόμενο, και αναζητείται ένας συμβιβασμός με ηπιότερες λύσεις, όπως η επαναφορά ομολόγων, η μείωση των επιτοκίων κ.α των οποίων όμως η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'