Ετοιμάζονται για “πόλεμο” οι Τούρκοι εν όψει του αγώνα Φενερμπαχτσέ – ΑΕΛ Λεμεσού


The Oct 25 game between Istanbul football giant Fenerbahçe and Greek Cyprus’ AEL Limassol was declared by the former a high-risk match. Hürriyet photoΜετάφραση άρθρου της Χουριέτ
Το παιχνίδι της 25ης Οκτωβρίου μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδα της Κων/πολης Fenefbahce και της ΕλληνοΚυπριακή ΑΕΛ της Λεμεσού ανακηρύχτηκε ως υψηλού κινδύνου  ματς.

Οι Τούρκοι οπαδοί δεν θα εμποδιστούν από το να κρατούν Εθνικές σημαίες της Τουρκίας στον επερχόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα Fenerbahce- ΑΕΛ Λεμεσού στην Ελληνική Κύπρο , μια ομάδα των κίτρινων υποστηρικτών είπε . Η δήλωση αυτή ακολουθήθηκε από μια κίνηση άλλης ομάδας υποστηρικτών της Fenerbace που ζήτησε να μην αναρτηθούν σημαίες στο στάδιο. Η  Ένωση  KKTC Fenerbahçeliler, μια ομάδα υποστηρικτών της Fenerbahce στην Βόρεια Κύπρο, πιέζει τους οπαδούς να υπογράψουν μια δήλωση που θαυπόσχονται να μην παρουσιάσουν τις τουρκικές ή τουρκοκυπριακές σημαίες κατά τη διάρκεια της διάρκειας του ποδοσφαιρικού αγώνα στην Europa League μεταξύ Fenerbahce και Λεμεσσού στις 25 Οκτωβρίου.
Ένα δεύτερο γκρουπ οπαδών , η Ένωση Τουρκοκυπρίων οπαδών της Fenerbahce , δήλωσε πως οι οπαδοί δεν θα εμποδιστούν στο να ανεμίζουν τις σημαίες .
‘ ‘Έχουμε προειδοποιήσει τους οπαδούς μας λεκτικά, παρά τις γραπτές δηλώσεις που έγιναν από την άλλη πλευρά’’ είπε ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ali Cansu . ‘’Ως οπαδός, είμαι πολύ ενοχλημένος από αυτή την απαγόρευση αλλά θα προσπαθήσουμε  να μην προκαλέσουμε ζημιά στην ομάδα. Παρ όλα αυτά θα υπάρξουν οπαδοί που θα φέρουν σημαίες στο παιχνίδι ότι και αν ειπωθεί. Και εάν οι Ελληνοκύπριοι ανεμίσουν τις εθνικές τους σημαίες , οι οπαδοί μας θα σηκώσουν και τις δικές μας επίσης. Δεν μπορείτε να τους σταματήσετε ότι και αν κάνετε για να τους εμποδίσετε ‘’’.
You cannot stop that no matter what you do to prevent it.”
Ο πρόεδρος της KKTC Fenerbahçeliler Association   Ersin Çoban  είπε ότι το κλαμπ ήταν γνώστης αυτής της απόφασης , την ώρα  που η Fenerbahçe ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ήταν θέμα καθαρά προσωπικό των οπαδών .
Το ματς της 25ης Οκτωβρίου έχει κηρυχτεί σαν αγώνας υψηλού κινδύνου  , σύμφωνα με δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της Fenerbahçe  .
“Το ματς έχει κατηγοριοποιηθεί στα υψηλού κινδύνου από την UEFA . Κατά συνέπεια η λέσχη μας είναι αρμόδια/υπεύθυνη για την υπογραφή από τους υποστηρικτές της δήλωσης που θα υπερασπίζονται τους κώδικες UEFA ότι θα απομακρύνουν τέτοιου είδους υποστηρικτές ’’ μια δήλωση που ανακοινώθηκες από την Fenerbahce ανέφερε. ‘‘Επιπλέον οι οπαδοί μας στην Κύπρο έλαβαν την πρωτοβουλία και πρόσθεσαν μερικά άρθρα σε αυτή τη δήλωση δεδομένου ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανήκει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου’’

Η AEΛ Λεμεσού δεν έχει απαγορεύσει στους οπαδούς της να φέρουν Ελληνικές ή Ελληνοκυπριακές σημαίες σε αυτό τον ποδοσφαιρικό αγώνα.
Περίπου 300 αστυνομικοί θα είναι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες παρόντες κατά τη διάρκεια του αγώνα ως μέτρο προφύλαξης του σταδίου σε περίπτωση γεγονότων.
Turkish sports teams’ trips to Greek Cyprus have often produced volatile incidents.
Πέρυσι , στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ  Galatasaray   κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Λεμεσού πετάχτηκαν αντικείμενα εναντίον τους , καθώς υπήρξαν και παραπλήσιες επιθέσεις κατά της διάρκεια του ανδρικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Της Pınar Karşıyaka και της ΑΠΟΕΛ.
http://olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'