ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ IΙ


Για αρχή στο δεύτερο μέρος αυτής της σειράς άρθρων θα ήθελα να σας κάνω μια εισαγωγή στον Γνωστικισμό, όπως είχα κάνει προηγουμένως με τον Ερμητισμό.
Ως γνωστικισμό περιγράφουμε ένα σύνολο θεωριών, ρευμάτων και αιρέσεων που άνθισαν κυρίως τον 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ., περίπου δηλαδή την ίδια εποχή με τον Ερμητισμό.
Αυτές από πολλούς θεωρούνται πως βασίζονται, όπως διαβάσαμε και στο Σύμπαν του Φίλιπ Κ. Ντικ, σε μία υπόθεση που είχε κάνει ο Πλάτωνας όπως την περιγράφει στον Τίμαιο και συνοψίζονται στο εξής: η οντότητα που έφτιαξε τον υλικό κόσμο και το ανώτατο ον ήταν διαφορετικές οντότητες. Πλέον όμως, θεωρείται πιθανότερο το αυτή η θεωρία να αναπτύχθηκε στην Μεσοποταμία και στην Αίγυπτο, ως επέκταση διαφόρων μυστικών και αποκρυφιστικών Εβραϊκών δογμάτων. Υπήρξαν διάφορες σχολές γνωστικισμού, αλλά τα κοινά τους ήταν τα εξής:
α) Το Δόγμα της Γνώσεως: Η γνωστική ικανότητα έχει δοθεί στους εκλεκτούς και τους μυημένους μέσω Θείας αποκαλύψεως. Η Γνώση είναι αυτή που είναι απαραίτητη για την σωτηρία και όχι η πίστη ή τα έργα.
β) Ο Δυϊσμός: Η ύλη είναι η αρχή του κακού, άρα δεν δύναται να έχει δημιουργηθεί από τον Θεό. Άλλο το Ανώτατο Ον, δηλαδή ο Θεός, και άλλο ο Δημιουργός του υλικού κόσμου.
γ) Οι Αιώνες: Το χάσμα μεταξύ του Θεού και του Δημιουργού είναι τεράστιο, και περιγράφεται ως «οι Αιώνες», το οποίο όνομα δεν πρέπει να θεωρηθεί πως έχει κυριολεκτική σημασία, δηλαδή χρονική, αλλά οι «Αιώνες» είναι ουσιαστικά εκπορεύσεις του Θεού, περίπου 30 τον αριθμό. Ο τελευταίος Αιώνας ονομάζεται Σοφία, την οποία βρίσκουμε άλλοτε να βοηθά τους εκλεκτούς στην Θεία αποκάλυψη και άλλοτε να έχει μερίδιο στην δημιουργία υλικού κόσμου και/ή του Δημιουργού.
δ) Υπεράνω των νόμων: Ο Γνωστικός, ως εκλεκτός και διαφωτισμένος, βρίσκεται πάνω από τους ηθικούς νόμους που θεσπίστηκαν από τον κατώτερο δημιουργό.
Έτσι, έχοντας εξετάσει και τον Ερμητισμό και τον Γνωστικισμό, ώρα να μπούμε στα βαθιά. Θέλετε να μάθετε λοιπόν τι πιστεύουν τα ξεπλύματα; Θα σας το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ και θα σας το περιγράψω όσο πιο λεπτομερώς γίνεται γιατί και τα ξεπλύματα, δεν έχουν μία ακριβώς θρησκεία, αλλά ένα Πιστεύω. Σαν να λέμε πως κάποιος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, άλλος Χριστιανός Καθολικός και άλλος Παλαιοημερολογίτης. Η βάση είναι η ίδια αλλά υπάρχουν διαφορές από οικογένεια σε οικογένεια, οι οποίες για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουν και πολύ σημασία για εμάς.
Ξέρετε σε τι πιστεύουν οι Ροκφέλλερ; «Εβραίοι είναι!» Πετάγεται κάποιος. Μπούρδες. «Βαπτιστές!», λέει κάποιος άλλος που το παίζει έξυπνος αφού έχει κάνει ένα ψάξιμο στο Γκουγκλ. Και αυτή είναι η μισή αλήθεια. Το φαίνεσθαι. Ο Θεός δίχως δεισιδαιμονία, όπως έλεγε ο Άλμπερτ Πάϊκ. Λοιπόν, οι Ροκφέλλερ, κατάγονται από οικογένεια Γάλλων Προτεστάντων. Αν δεν μπορείτε να κάνετε την σύνδεση ακόμη, οι πρώτοι Προτεστάντες ήταν περήφανοι για την ιδεολογία τους, και θεωρούσαν πως ήταν ιδεολογικά απόγονοι του Γνωστικιστού ρεύματος των Καθαρών. Και να πετάξω και στο τραπέζι μία «σύμπτωση»; Λοιπόν, η Καμπάλα, γεννήθηκε τον 13ο αιώνα στην Προβιγγία, δηλαδή κατά την χρονική περίοδο και στον τόπο στον οποίον οι Καθαροί άνθιζαν. Και εάν νομίζετε πως η καταγωγή δεν έχει καμία σημασία, πως τα πιστεύω τους έχουν αλλάξει και πλέον είναι εξέχοντα μέλη της Αμερικανικής κοινότητας των Βαπτιστών, σας πληροφορώ πως σε κάθε βιογραφία και σε κάθε αγαθοεργία που κάνει κάποιο μέλος της οικογένειας, ποτέ δεν ξεχνά να αναφέρει την Προτεσταντική του καταγωγή, ηθική και κοσμοθεώρηση, ενώ μέλη της έχουν ιδρύσει και Προτεσταντικές εκκλησίες (αλήθεια είναι πως υπάρχουν μικρές διαφορές ματαξύ ναών Βαπτιστών και Προτεσταντών).
Οι Ροκφέλλερ ποτέ δεν έχασαν επαφή με τον Γνωστικισμό (μέσω του Προτεσταντισμού), το ομολογούν και οι ίδιοι. Από το http://www.philanthropyroundtable.org/topic/excellence_in_philanthropy/oil_on_canvas.

Ξέρετε ποιος άλλος κατάγεται από οικογένεια Γάλλων Προτεσταντών; Ο Τζίμυ Μπάφετ. Αν δεν τον έχετε ακούσει, αυτό είναι επειδή προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλό προφίλ -τουλάχιστον όσο του επιτρέπει το στάτους του, αφού είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και βέβαια ανήκει στην ελίτ των ξεπλυμάτων. Να σας αναφέρω και κάποιον άλλον που κατάγεται από οικογένεια Προτεσταντών; Μπιλ Γκαίητς. Νομίζω πως η εικόνα που σχηματίζεται από τα κομμάτια είναι πλέον ευδιάκριτη. Και αυτή βέβαια δεν είναι πως οι Προτεστάντες κυβερνούν τον κόσμο. Αλλά απλούστατα, για να μπεις στο κλαμπ των ξεπλυμάτων πρέπει να είσαι Γνωστικός.
Όσο και εάν ψάξετε, όσες πληροφορίες και εάν διασταυρώσετε αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα μέλη του κλαμπ των ξεπλυμάτων είναι Γνωστικοί, έχοντας έρθει σε επαφή και αποδέχοντας τον Γνωστικισμό ως κοσμοθεωρία είτε από την Καμπάλλα, είτε από την Μασονία, είτε επειδή αυτήν την ιδεολογία τους εμφύσησαν οι γονείς τους· γιατί ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το ότι κάποιος σήμερα είναι Προτεστάντης δεν σημαίνει αυτόματα πως πιστεύει στον Δημιουργό και τον Θεό, αλλά αυτό πρέπει να έρθει με την πολιτισμική και ιδεολογική κληρονομιά που δίνεται σε αυτόν.
Αυτό ήταν λοιπόν το μυστικό; Το ότι πιστεύουν πως ο υλικός κόσμος έχει φτιαχτεί από έναν κατώτερο Θεό; Και αυτό και μόνο τους δίνει πρόσβαση στα σαλόνια όπου διαφεντεύουν την τύχη μας; Δυστυχώς όχι μόνο. Υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια. Η οποία τα εξηγεί όλα.

Τα ξεπλύματα βλέπετε, δεν είναι απλά Γνωστικοί. Όπως είπα, υπάρχουν πολλές σχολές σκέψης στον Γνωστικισμό, και απλά παρέθεσα τα κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Το θέμα με τα ξεπλύματα είναι πως λατρεύουν τον κατώτερο Θεό. Τον Θεό της Ύλης δηλαδή. Και γι΄αυτό και είναι τόσο προσκολλημένοι σε αυτήν. Γι’ αυτό κιόλας αν και πολλά από αυτά κάνουν «αγαθοεργίες» (της πλάκας βέβαια σε σχέση με αυτά που μπορούν να διαθέσουν), δεν μπορούν να σταματήσουν να θέλουν κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Γι’ αυτό είναι τόσο λαίμαργοι. Γι’αυτό είναι ασταμάτητες μηχανές που καταβροχθίζουν τον πλούτο. Αλλά και γι’ αυτό πολλοί από τους «εκλεκτούς» τους που επιλέγονται για να κάνουν διαχείριση της πλέμπας είναι Εβραίοι. Γιατί, όσο στερεοτυπικό και εάν ακούγεται, οι Εβραίοι την προσκόληση στο χρήμα και τα υλικά αγαθά την έχουν, και βέβαια είναι οι τέλειοι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Διωγμοί, εκτελέσεις και από πάνω τα ξεπλύματα να γελάνε γιατί πάλι άλλοι την πλήρωσαν την νύφη.


Το άγαλμα του Προμηθέα στο κέντρο Ροκφέλλερ στην Νέα Υόρκη,
προσφορά της οικογένειας Ροκφέλλερ.
Ανάλογα λοιπόν με το πώς έφτασαν στον Γνωστικισμό και το τι πραγματικά πιστεύουν, άλλοι τον ονομάζουν Γιαλταμπαώθ, άλλοι Σαμαήλ, άλλοι Σάκλα, άλλοι Σετ, ενώ άλλοι που θέλουν να φανούν σπουδαγμένοι τον ονομάζουν Προμηθέα, το οποίο ταιριάζει γάντι καθώς ως Τιτάνας, ήταν αντίπαλος με τους Έλληνες Θεούς (αν και ο Αισχύλος περιέγραψε πως έλαβε το μέρος των Θεών, αυτό είναι μία άλλη συζήτηση). Βέβαια, οι διάφορες χρηματοδοτήσεις τους φανερώνουν το εάν είναι πράγματι φιλέλληνες ή το αν ο Προμηθέας συμβολίζει κάτι άλλο. Υπάρχουν και άλλες ονομασίες που του προσδίδονται, αλλά νομίζω πως δεν έχει σημασία να συνεχίζω εφόσον θα μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης και αυτό που εννοούσα στο προηγούμενο άρθρο όταν έλεγα πως δεν θα με πιστεύατε αν και θα σας παρέθετα μαρτυρίες και αποδείξεις. Λοιπόν, η θεότητα αυτήν στην οποίαν πιστεύουν υπάρχει στην Χριστιανική κοσμοθεώρηση. Νομίζω έχετε ήδη καταλάβει για τι μιλάω. Για τον Σατανά.

Λοιπόν, ναι, αν και ακούγεται περίεργο ακριβώς αυτό πιστεύουν. Πως ο Σατανάς έφτιαξε τον υλικό κόσμο· ίσως εν αγνοία, ίσως εν γνώση του Θεού, δεν έχει σημασία, καθώς αφού ο Θεός είναι απομακρυσμένος, για αυτούς δεν υπάρχει. Και έτσι ο κατώτερος είναι ο μόνος Θεός που θα έπρεπε να χαίρει λατρείας. Όπως ο Προμηθέας έδωσε την γνώση (και βέβαια το φως, και άρα εωσφόρος κατ’ αυτούς) στους ανθρώπους, έτσι και ο Σατανάς έκανε ανάλογα δημιουργώντας τον υλικό κόσμο, απελευθερώνοντάς τους. Το ότι ο μη υλικός κόσμος είναι ανώτερος, δεν έχει σημασία. Είμαστε εδώ, είμαστε ύλη, ο ανώτατος Θεός είναι απών και ο μόνος που πρακτικά υπάρχει και θα έπρεπε να έχει τον σεβασμό μας είναι ο Σατανάς. Τι νομίζατε όταν σας έλεγα πως είναι φανατικοί; Πως πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ανάβουν μία λαμπάδα ίσα με το μπόϊ τους; Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που χρηματοδοτούν πολέμους και τους βαφτίζουν «δημοκρατία» και κινήματα για την νομιμοποίηση της παιδοφιλίας στο όνομα της «αγάπης».


Το οικόσημο των Ρότσιλντ (Μπάουερ) όπως τους δώθηκε από τους Αψβούργους το 1822.
Η Κόκκινη Ασπίδα η οποία χαρακτήριζε τόσο πολύ την οικογένεια
ώστε αποφασίστηκε να είναι μέρος του οικοσήμου
είναι βέβαια η σφραγίδα του Σολομώντα στο αριστερό πάνω μέρος του.
Ξέρω τι σκέφτεστε. Θεωρίες συνωμοσίας, μου βάζετε ταμπέλες για να κοιμάστε καλύτερα τα βράδυα και δε συμμαζεύεται. Ναι, ε; Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που λένε πως η οικογένεια Ρότσιλντ πάντα αφήνει μία άδεια θέση στο τραπέζι για τον Σατανά; Υπερβολές; Ψέματα; Ναι, ε; Εντάξει λοιπόν. Το πραγματικό όνομα της οικογένειας ήταν Μπάουερ (δεν ξέρω αν θυμάστε κάποιον ήρωα τηλεοπτικής σειράς που η δουλειά του ήταν να σώζει την Αμερική από τους κακούς με το ίδιο επώνυμο) και το άλλαξαν αφού τους δόθηκε από τους Αψβούργους το οικόσημό τους, το οποίο περιείχε την χαρακτηριστική κόκκινη ασπίδα που χρησιμοποιούσε παραδοσιακά η οικογένεια ως διακριτικό της, τοποθετώντας την ακόμα και στην είσοδο του σπιτιού της. Rothschild σημαίνει κόκκινη ασπίδα. Η κόκκινη αυτή ασπίδα, ήταν η σφραγίδα του Σολομώντα σε κόκκινο χρώμα. Και εάν αρχίσετε τις αφέλειες τύπου «Καλά, Εβραίοι ήταν οι άνθρωποι δεν τρέχει και τίποτε», εδώ πρέπει να σας πληροφορήσω πως ξαναατυχήσατε με την προπαγάνδα που έχετε φάει στα μούτρα.
Η σφραγίδα του Σολομώντα δεν εθεωρείτο αποκλειστικά Εβραϊκό σύμβολο μέχρι τα τέλη του 19ο αιώνα. Χρησιμοποιείτο από πολλούς μη Εβραίους, και κυρίως από αποκρυφιστές μέχρι το 1897 όταν και έλαβε χώρα το πρώτο Σιωνιστικό συνέδριο υπό τον Θεόδωρο Χερτζλ, αν και ομολογουμένως άρχισε να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από Εβραίους τον 17ο αιώνα με τους Σαββαταϊστές στην Θεσσαλονίκη και τους Εβραίους στην Πράγα. Το συγκεκριμένο σύμβολο δεν είχε μάλιστα τις καταβολές του από τους Εβραίους, αλλά από την Αίγυπτο, και μάλιστα από την λατρεία του Ραιφάν/ Κρόνου (είπαμε κάτι για φιλελληνισμό και Προμηθέα;). Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη, Άμως, Κεφάλαιο Ε’, στίχος 26:
καὶ ἀνελάβετε τὴν σκηνὴν τοῦ Μολὸχ καὶ τὸ ἄστρον τοῦ θεοῦ ὑμῶν Ραιφάν, τοὺς τύπους αὐτῶν, οὓς ἐποιήσατε ἑαυτοῖς.
Και τι μ’ αυτό; Μάλλον παραβλέψατε το ότι ανέφερα πως χρησιμοποιείτο κυρίως από αποκρυφιστές. Ήταν μάλιστα σύμβολο των Εβραίων Καμπαλλιστών από την εμφάνισή τους τον 13ο αιώνα.
Λοιπόν, ο Σολομώντας (και όχι ο Δαυίδ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το σύμβολο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ από τον Βασιλιά Δαυίδ) άρχισε να το χρησιμοποιεί όταν άρχισε να λατρεύει την θεά Αστάρτη. Η Αστάρτη είναι μία θεότητα που πίστευαν οι Εβραίοι αντί του αληθινού Θεού (αν και αργότερα ο όρος γενικοποιήθηκε και μπορούσε να σημαίνει και κάποιον παγανιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα Ασταρώθ). Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη, Βασιλειών Γ’, Κεφάλαιο ΙΑ’, στίχος 33 τον ίδιο τον Θεό να λέει πως τον εγκατέλειψαν για την Αστάρτη:
καὶ ἀνθ᾿ ὧν ἐγκατέλιπέ με καὶ ἐποίησε τῇ ᾿Αστάρτῃ βδελύγματι Σιδωνίων καὶ τῷ Χαμὼς καὶ τοῖς εἰδώλοις Μωὰβ καὶ τῷ βασιλεῖ αὐτῶν προσοχθίσματι υἱῶν ᾿Αμμὼν καὶ οὐκ ἐπορεύθη ἐν ταῖς ὁδοῖς μου τοῦ ποιῆσαι τὸ εὐθὲς ἐνώπιον ἐμοῦ, ὡς Δαυὶδ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.
Όχι, ε; Δεν πειστήκατε ακόμα. Οι πολλές Αμερικάνικες ταινίες κάνουν κακό παιδιά! Δεν έχει καμία σημασία το τι πιστεύετε εσείς, το τι πιστεύω εγώ, το τι είναι αληθινό ή τι νομίζουμε εμείς ότι είναι αληθινό, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; Η δική τους ιδεολογία είναι, σημασία είναι το τι πιστεύουν αυτοί, όχι εμείς. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ ο ίδιος πολλές φορές προσπαθώ να ξεχάσω αυτό το πράγμα. Είναι άβολο. Κι εγώ αν τα διάβαζα αυτά τα πράγματα για πρώτη φορά δεν θα τα πίστευα. Δείτε όμως λίγο αυτό το άρθρο στην Βικιπαίδεια να δούμε αν σας μένουν αμφιβολίες. Και να σας πω και άλλη μία «συμπτωσάρα»; Η Εβραϊκή Αστάρτη εισάχθηκε στην Ελλάδα ως η Θεά Αφροδίτη, η Θεά του πρωϊνού φωτός, δηλαδή αυτό που περιγράφεται ότι φέρει ο Εωσφόρος στην Χριστιανική θεώρηση. Ακριβώς πόσα στοιχεία θέλετε για να πειστείτε; Εδώ σας παρέθεσα στο προηγούμενο άρθρο τον Άλμπερτ Πάϊκ να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύονται;
Και αυτή είναι η αλήθεια είτε την πιστεύετε είτε όχι. Υποθέτω πως ακόμα και μετά από από μαρτυρίες, παραδοχές και παραθέσεις θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τα θεωρούν αυτά υπερβολικά γιατί είναι ευκολότερο να πιστεύεις πως ο κόσμος είναι αυτό που βλέπεις στις οθόνες τηλεοράσεων και στο σινεμά και δεν υπάρχει τίποτε άλλο κι ας το βλέπεις μπροστά σου την πραγματική ζωή. Είναι πράγματι βολικό.
Ας αλλάξουμε θέμα όμως, γιατί εάν με ό,τι σας έχω παραθέσει ακόμα δεν πιστεύετε το τι γίνεται, ακόμα και εάν όλη η οικογένεια Ρότσιλντ μαζευόταν και σας έλεγε με μια φωνή πως είναι Καμπαλλιστές και πιστεύουν στον Σαμαήλ θα νομίζατε πως σας έκαναν πλάκα.
Έτσι, ας δούμε και τι όπλα χρησιμοποιούν αυτοί εναντίον μας και αυτά είναι κάπως διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε κάποιος και σίγουρα χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Άλλωστε, ακόμα και έτσι, δεν έχουμε μπει στο ψητό της υπόθεσης. Δεν έχουμε αρχίσει καν να εξετάζουμε αυτό που ονομάσαμε στο προηγούμενο άρθρο ως «Αθεϊστικό Εβραϊσμό».
Και όταν το κάνουμε, ο κόσμος σας θα αλλάξει.








Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'