Σωματείο εργαζομένων Καζίνο, Ξενοδοχείου & Τελεφερίκ Πάρνηθας: "Παράνομη η ενέργεια της εταιρείας"

Η εργοδοσία του ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ζητά με εξώδικο από τους εργαζόμενους και το σωματείο δήλωση μετάνοιας για την απόφασή μας να απεργήσουμε και αποδοχή μισθών και δικαιωμάτων που δεν φτάνουν να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.


Ο κ. Δάνδολος (αναπλ. διευθύνων συμβ.) προσωπικά και η διοίκηση του ΚΑΖΙΝΟ...

έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν αισχρά ψεύδη για να διαμορφώσουν κλίμα εναντίον των εργαζομένων και του σωματείου από την κοινή γνώμη.
Οι μέσοι μισθοί που κυκλοφόρησαν από τη διοίκηση της εταιρείας σε μερίδα του τύπου και κάνουν λόγο για 1.500 ευρώ καθαρά, ή σε 2000 ευρώ για τους γκρουπιέρηδες κλπ, έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όσο και οι αιτιάσεις τους ότι το ΚΑΖΙΝΟ έκλεισε γιατί οι εργαζόμενοι έκλεισαν το δρόμο.

Ξεκαθαρίζουμε: 
  1. Ο μικτός μισθός του γκρουπιέρη είναι 1.300 μικτά και έχει φτάσει μετά τη μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας από την εταιρεία σε 912 ευρώ καθαρά για 7 ½ ώρες δουλειά. Οι προσαυξήσεις για αργίες και νυχτερινά είναι ίδιες όπως και για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. 
  2. Κανείς εργαζόμενος του ΚΑΖΙΝΟ δεν έκλεισε κανένα δρόμο την πρώτη μέρα της απεργίας (Παρασκευή 25/05), ούτε εμπόδισε κανέναν εργαζόμενο να προσέλθει στην εργασία του. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ξεπέρασε το 95% και αυτό ήταν που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει σε ανταπεργία, προκειμένου να τρομοκρατήσει και να πιέσει τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία τους.
Απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί:


  • Η εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία σε επιχείρηση με καθαρά κέρδη 11 εκατομμύρια ευρώ. 
  • Η απαίτηση να αυξηθούν οι ώρες εργασίας των εργαζομένων που θα σημάνει νέες απολύσεις. 
  • Οι μειωσεις μισθών και δικαιωμάτων 
  • Η παράνομη ενέργεια της εταιρείας να μην έχει ξεκινήσει μετά από 9 χρόνια την επένδυση και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου που ήταν συμβατική της υποχρέωση και να καταστήσει το ιστορικό κτίριο ασφαλές για πελάτες και εργαζόμενους.
Νόμιμη ενέργεια από μέρους των εργαζομένων είναι: 
  • Η συνέχιση του αγώνα μας για υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας που δεν θα έχει καμία απαίτηση για αυξήσεις, σε μια εποχή μάλιστα που όλοι μας έχουμε χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας. 
Η απάντηση που ταιριάζει στην εταιρεία είναι:

ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ.!
http://gianniotis.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'