Σερβία: Ελληνική αντιπροσωπία στην ορκωμοσία Νίκολιτς

Με μία κίνηση η οποία βρίθει συμβολισμών το υπουργείο Εξωτερικών θα στείλει αντιπρόσωπο στη τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου προέδρου της δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Έτσι, ο πρέσβης Ιωάννης Ζέπος, ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, θα παραβρεθεί στη τελετή αλλαγής φρουράς στο Βελιγράδι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας διπλωμάτης την Δευτέρα 11 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στην 26η Σύνοδο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών του Οργανισμού για τη Συνεργασία στον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ) η οποία θα συνέλθει στην πρωτεύουσας της Σερβία.
Η αλλαγή ηγεσίας στον προεδρικό θώκο της γειτονικής μας χώρας, θεωρείται και «τέλος εποχής» για τη Σερβία αλλά και για τη περιοχή, αφού η «ενοχική» μετα-Μιλόσεβιτς περίοδος φαίνεται να έχει περάσει, τόσο για τους φίλους Σέρβους όσο όμως και για τη διεθνή κοινότητα, δηλαδή τη Δύση, η οποία δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί την απόφαση, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, του λαού της πολύπαθης αυτής χώρας, να δώσει την εξουσία σε έναν εθνικιστή πολιτικό.
Η πρώτη επίσκεψη Νίκολιτς στην Μόσχα και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι ενδεικτική για το τι θα πρέπει να περιμένουμε αναφορικά με το θέμα του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας αλλά και ειδικότερα για τους χειρισμούς της Σερβίας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η παρουσία της Ελλάδας στην συγκεκριμένη τελετή έχει επίσης ειδικό χαρακτήρα, ως επιβεβαίωση των καλών διμερών σχέσεων, αλλά και ως αξιοποιήσιμη παρουσία για την αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα στους Σέρβους και τη Δύση…

http://www.defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'