Πρόταση Καρατζαφέρη σερβίρει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ!


Το θέατρο του προεκλογικού παραλόγου στην Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιό, να υποβάλλει ως πρόταση της παράταξης ιδέα που είχε αναφέρει εδώ και χρόνια ο πρόεδρος του λαϊκού ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης!

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η πρότασή του είναι η φορολόγηση του τζίρου όλων των επιχειρήσεων ακόμα και εκείνων των ζημιογόνων με 1%. Πρόκειται για μια πρόταση που είχε καταθέσει προ ετών και από τηλεοράσεως ο Γιώργος Καρατζαφέρης και φυσικά τότε ουδείς έκανε τον κόπο και να την αξιολογήσει, αρνητικά ή θετικά, απλά κάποιοι την άκουσαν με ενδιαφέρον (έτσι τη θυμόμαστε κι εμείς), αφού τότε δεν καιγόταν η… γούνα μας, αλλά αυτό που ενδιέφερε ήταν ποιος από τους φωστήρες της πολιτικής μας ζωής (θα το επαναλαμβάνουμε ακόμα κι αν γινόμαστε κουραστικοί, το ότι βρίθει ανεπάγγελτων, ακόμα και αρχηγών) θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις.

Ως αρχή, η σκέψη είναι καλή υπό την έννοια ότι όλοι γνωρίζουμε πως «μαγειρεύονται» τα στοιχεία με την εμφάνιση εξόδων και με άλλα λογιστικά τρικ με σκοπό να αποκρυφτεί η πραγματική κερδοφορία μιας επιχείρησης και να αποφύγει τη φορολόγηση. Στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής αφού ο επιχειρηματίας θα γνωρίζει εξ αρχής ότι θα έχει να αντιμετωπίσει μια λογική φορολογία συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησής του.
Εν ολίγοις, και από απόψεως «φιλοσοφικής» έχει ενδιαφέρον υπό την έννοια ότι συνδέει τα συμφέροντα του κράτους με αυτά των επιχειρηματιών, σε μια λογική αμοιβαίου κέρδους. Κατά συνέπεια, με αυτή τη λογική το κράτος έχει κάθε κίνητρο να διευκολύνει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις να επεκταθούν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, αφού αυτό θα συνεπάγεται αυτομάτων μεγαλύτερα έσοδα συνδεδεμένα με την αύξηση του κύκλου εργασιών. Τόσο απλό.
Εάν είχε υιοθετηθεί μερικά χρόνια πριν μπορεί να είχε φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Τώρα όμως οι ατσίδες του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα υιοθετήσουν το μέτρο ακόμα και για εταιρίες οι οποίες παρουσιάζουν ζημιές! Πρόκειται για πραγματικό θέατρο του παραλόγου αφού σήμερα το πρόβλημα των επιχειρήσεων δεν είναι πλασματικό αλλά είναι απολύτως πραγματικό με αποτέλεσμα τα λουκέτα και οι απολύσεις να μην έχουν τελειωμό.
Και έρχεται τώρα το κόμμα που μας υπόσχεται ότι θα μας βγάλει από το αδιέξοδο να δηλώσει ότι θα ρίξει και το τελειωτικό χτύπημα ποιος ξέρει σε πόσες χιλιάδες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην ελληνική οικονομία αφού οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι διανοητικά καθυστερημένοι για να δραστηριοποιηθούν σε ένα τέτοιο επενδυτικό περιβάλλον χωρίς αρχή και τέλος.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι άνθρωποι δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, διαφορετικά τέτοια πράγματα δεν θα τα εκσφενδόνιζαν γενικώς και όποιον πάρει ο Χάρος… Κι όλα αυτά εις το όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης». Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι θεωρίες πολύ σπάνια έχουν σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα… Καθώς επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τους εξέπληξε στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αντιμετωπίζοντας το φάσμα να αναγκαστούν να μετατρέψουν τα κούφια λόγια σε πολιτικές πράξεις και πρωτοβουλίες προσπαθούν να φτιάξουν πρόγραμμα εφαρμόσιμο και όχι έκθεση ιδεών.
Όταν συνειδητοποιήσουν βέβαια τις επιπτώσεις οι εργαζόμενοι από την πιθανή εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα αντιδράσουν με σφοδρότητα. Θα είναι όμως πολύ αργά…

http://www.defence-point.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'