Ανεξαρτητοποίηση και Άμυνα της Σκωτίας – Συζήτηση στη Βρετανία

Διακομματική επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου ξεκίνησε τις εργασίες με στόχο να μελετήσει τις επιπλοκές πιθανής ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας. Η καταληκτική ημερομηνία του πορίσματός της θα είναι μέσα στο 2013.

Για τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα χρειαζόταν να κρατήσει η Σκωτία, τοποθετήθηκε ο ηγέτης του Εθνικού Κόμματος, Άλεξ Σάλμοντ. Δήλωσε ότι, θα ήθελε να κρατήσουν μία ναυτική βάση, μία αεροπορική βάση και μία ταξιαρχία, σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει η ανεξαρτητοποίηση. Οι δυνάμεις αυτές θα βοηθούσαν να κρατηθεί η περιοχή στα επίπεδα άμυνας των άλλων μικρών ευρωπαϊκών χωρών.
Η αντίδραση ήρθε πολύ νωρίτερα, τον Ιανουάριο, από τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος χαρακτήρισε την όλη ιδέα «άξια γέλιου». Τόνισε ότι οι βρετανικές δυνάμεις χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης και αποτελούν μια πολεμική δύναμη υψηλού επιπέδου.
Και στελέχη ινστιτούτων, όπως το Royal United Services Institute, ανέφεραν ότι η Σκωτία δεν θα μπορέσει να βρει τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται, περί τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για την υποστήριξη αεροσκαφών, πλοίων και άλλων εξελιγμένων συστημάτων. Ακόμα και η δημιουργία μιας δύναμης αντίστοιχης με της Δανίας ή του Βελγίου, θα ήταν πολύ δύσκολη λόγω του αρχικού κόστους.
http://www.defence-point.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'