To Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αρχίζει τις δοκιμές του κανονιού Γκάους

© Φωτογραφία: EPA





Ένα ριζικά νέο είδος εξοπλισμού παραδόθηκε για να δοκιμαστεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το όπλο, γνωστό στην πλειονότητα όσων παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με την ονομασία «κανόνι Γκάους» αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά προϊόν φαντασίας.
Όπως μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου του αμερικανικού Ναυτικού, οι δοκιμές του πρότυπου ηλεκτρομαγνητικού κανονικού άρχισαν στο πεδίο δοκιμών Dahlgren.
Το Πεντάγωνο θεωρεί το υπό δοκιμή μέσο ελπιδοφόρο όπλο για το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα. Για την επιτάχυνση κατά την εκτόξευση εννεάκιλων οβίδων μη εκρηκτικού τύπου έως ταχύτητα, που υπερβαίνει 5 φορές την ταχύτητα του ήχου, χρησιμοποιείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Ο στόχος πετυχαίνεται χάρη στην υψηλή κινητική ενέργεια, που εκλύεται κατά το χτύπημα. Η ενέργεια του πυρός φθάνει τα 33 ΜJ. Για σύγκριση 1 MJ ισοδυναμεί με την ενέργεια, που απελευθερώνεται κατά τη σύγκρουση ενός φορτηγού σε τοίχο με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.
Κρίνοντας από τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς το βεληνεκές της πτήσης της οβίδας, που εκτοξεύθηκε από ένα τέτοιο κανόνι μπορεί να φθάσει τουλάχιστον τα 200 θαλασσινά μίλια. Στο αμερικανικό Πεντάγωνο υπολογίζουν ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τύπου όπλου θα ολοκληρωθεί ως το 2017.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'