ΕΕ και Λευκορωσία ετοιμάζονται για αντιπαράθεση

© Κολάζ: «Η Φωνή της Ρωσίας»





Οι πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους από τις Βρυξέλλες και τη Βαρσοβία εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας «για διαβουλεύσεις», όμως οι Πρεσβείες θα εργάζονται ως συνήθως. Αυτό ανακοίνωσε ένας από τους Ευρωπαίους διπλωμάτες.
Η ημερομηνία της επιστροφής των διπλωματών, που ανακλήθηκαν από το Μινσκ, δεν έχει οριστεί. Το Μινσκ και οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν αντίμετρα ο ένας εναντίον του άλλου. «Νομίζω ότι η περίοδος των διαβουλεύσεων θα τελειώσει όταν δεν θα υπάρχει αναγκαιότητα επιβολής των κυρώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Ο διπλωμάτης επίσης είπε: «Εάν συνεχιστεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης, τόσο από την πλευρά των λευκορωσικών Αρχών είναι δυνατή η εισαγωγή κυρώσεων ως προς ευρωπαϊκές εταιρείες, που λειτουργούν στη Λευκορωσία και απαγόρευση στη μεταφορά φορτίων προς την ΕΕ». Η διακοπή της μεταφοράς του ρωσικού αερίου είνι λίγο πιθανή, καθώς θα οδηγήσει σε χειροτέρευση των σχέσεων της Λευκορωσίας με τη Ρωσία.
Στις 28 Φεβρουαρίου η Λευκορωσία ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στην ΕΕ και τον πρέσβη στην Πολωνία και συνέστησε στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον Πολωνό πρέσβη να φύγουν από το Μινσκ «για διαβουλεύσεις».

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'