Μεγάλο ελληνικό τείχος, ή νέα παγίδα







Τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Χρήστος Παπουτσής, που είναι υπεύθυνος για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησής του να κατασκευάσει στα σύνορα με την Τουρκία τείχος μήκους δέκα χιλιομέτρων.
 Όπως πιστεύεται, το τείχος θα προστατεύει την Ελλάδα από την εισβολή των λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων.
Πολλοί εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν ότι το τείχος θα βοηθήσει την Ελλάδα να απαλλαγεί αποτελεσματικά από τη ροή των απρόσκλητων ξένων και πιστεύουν ότι μαζί με το τείχος μπροστά στην Ελλάδα θα φυτρώσουν νέα προβλήματα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Φωνή της Ρωσίας" ο Διευθυντής του Τμήματος ευρωπαϊκής ασφάλειας του ρωσικού Ινστιτούτου Ευρώπης Ντμίτρι Ντανίλοφ είπε:
- Δεν νομίζω ότι τέτοιο έργο πραγματικά θα επιλύσει το πρόβλημα της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά. Εφόσον η ροή των λαθρομεταναστών προς την ΕΕ αυξήθηκε λόγω των γεγονότων της «αραβικής άνοιξης» και είναι τεράστια. Όχι μόνο μέσω της Ελλάδας, αλλά και γενικά από τα νοτιοανατολικά εισέρχονται πάρα πολλοί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Σοβαρή αναφορά γίνεται, π.χ., στο θέμα της διαφάνειας των συνόρων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Δεν νομίζω ότι το ελληνικό τείχος θα μπορέσει να βοηθήσει σοβαρά.
Η κατασκευή του τείχους πλήττει σοβαρά το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρεί ο Ντανίλοφ. Εφόσον τα μέλη της ΕΕ απλώς δεν είναι ικανά ούτε νομοθετικά, ούτε μέσω οποιωνδήποτε συνδυασμένων μέτρων να ελέγχουν στο έδαφός τους τη διακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων. Γι΄αυτό η ΕΕ είναι αναγκασμένη να προσφεύγει σε τέτοιεςμη δημοκρατικές μεθόδους οι οποίες, θα μπορούσε να πει κανείς, έμειναν στο παρελθόν. Και βέβαια, το εμπόδιο στο δρόμο της μαζικής ροής προσφύγων, αρκετά επιθετικών στην ουσία τους, μπορεί να προκαλέσει διάφορης σοβαρότητας μεθοριακά επεισόδια, μέχρι και τις ανθρωπιστικές διενέξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'