Sunday Times: Πτώχευση Ελλάδας εντός 10 εβδομάδων!


Τη γνωστή διαφήμιση… «ήρθε το τέλος» θυμίζουν όλο και περισσότερο δημοσιεύματα του έγκριτου – κατά τα άλλα – διεθνούς Τύπου, ο οποίος αναπαράγει σενάρια καταστροφολογίας, τα οποία αν και φαντάζουν λογικά, δεν λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις που φαίνεται να έχουν καταγραφεί στο παρασκήνιο της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας!

Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να πτωχεύσει ατάκτως μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ. Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος την προηγούμενη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. ευρώ ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου».
Αναλυτές της αγοράς αναφέρονται σε υποτίμηση-σοκ της δραχμής θεωρώντας επίσης δεδομένη την χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. «Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1530 δραχμές ανά ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα που σχετίζεται με επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, βασισμένη -όπως ισχυρίζεται- σε έκθεση μεγάλου οίκου.
Παράλληλα, η καταστροφολογική έκθεση αναφέρεται και σε νέο… εσκούδο και νέα ιρλανδική λίρα, προβλέποντας προφανώς αργή και βασανιστική αποδόμηση της ευρωζώνης.
 http://www.defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'