Παράπονα Σκοπιανών για τους Σέρβους, ζήτησαν συγνώμη οι Σέρβοι

Κύριο θέμα στην FYROM, είναι από χθες, ένας φιλικός αγώνας χάντμπολ. Μεταξύ Σερβίας και FYROM, που έγινε στις 8/1/2012.
Οι Σέρβοι υποδέχθηκαν την ομάδα της FYROM, με μια ελληνική σημαία ανάμεσα στους Σέρβους οπαδούς, ενώ η δυσάρεστη έκπληξη για τους Σκοπιανούς, ήρθε από την Σερβική τηλεόραση Radio Televijia Serbia (http://www.rts.rs/), η οποία ανέγραφε την ονομασία της FYROM, ως FYR MACEDONIA (БЈР Македонија).
Mετά από αυτό, οι οπαδοί της ομάδας της..

FYROM, "υποσχέθηκαν" ότι στα ματς της Σερβίας, θα κρατούν τη σημαία του Κοσόβου.
Για την ιστορία, οι Σέρβοι νίκησαν με 26-23 τη FYROM.
Τελικά οι Σέρβοι ζήτησαν επίσημα συγνώμη. Η Σερβική Ομοσπονδία χάντμπολ (http://rss.org.rs/), με επιστολή της στους Σκοπιανούς ομολόγους της, που υπογράφει ο Γ.Γ. της Bozidar Djurkovic, ανέφερε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό από μικρή μερίδα οπαδών. Διαβεβαίωσαν τέλος οι Σέρβοι, ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό, κατά τη διάρκεια των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σερβία (15-29/1/2012). Το έγγραφο της απολογίας:
Στο επίσημο group στο facebook, που δημιούργησε η Σερβική Ομοσπονδία, μπορείτε να χορτάσετε από τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, οι οποίοι ανεβάζουν συνεχώς βίντεο με αναφορές στην "Μεγάλη Μακεδονία" που φτάνει μέχρι τα ...Φάρσαλα, αλλά και τους παίκτες των ομάδων τους να τραγουδούν το "izlezi momce", το εθνικό τους τραγούδι δηλαδή, που λέει "σύντομα θα πάρουμε και την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης" (περισσότερα εδώ).

Αυτά με τους γείτονές μας που ζουν μέρες εθνικιστικής παραφροσύνης.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'