Την επόμενη εβδομάδα Στη δημοσιότητα οι λίστες με τους μεγαλο-οφειλέτες


Όλα τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών βγαίνουν στην δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ ο γ.γ. του υπουργείου κ. Ηλίας Πλασκοβίτης ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ελβετία προκειμένου να υπογράψει σύμβαση σύμφωνα με την οποία θα φορολογηθούν τα ποσά των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.
Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος είπε  «Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Ελβετία για την απόδοση της φορολόγησης καταθέσεων ελλήνων στις ελβετικές καταθέσεις. Το μοντέλο της Βρετανοελβετικής συνεργασίας είναι αυτό που θα υιοθετήσουμε. Ο κ. Πλασκοβίτης θα πάει στην Ελβετία την ερχόμενη εβδομάδα για να υπογραφεί η σύμβαση. Αφού το υπέγραψαν με άλλες δυο χώρες δεν θα έχουν πρόβλημα και με εμάς».
Επίσης, για τους μεγαλο-οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου είτε αυτοί είναι εταιρείες είτε φυσικά πρόσωπα, είπε «Υπάρχει η λίστα με 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, τα οποία συγκεντρώνουν οφειλές 37 δις από τα 42 δις συνολικά των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των πολιτών προς τις δημόσιες υπηρεσίες ενώ υπάρχουν 850.000 Ελληνες που οφείλουν από λίγα ευρώ έως 150.000 ευρώ. Αρα 5 δις τα οφείλουν 850.000 οφειλέτες ενώ 37 δις 15.000 οφειλέτες. Από τα 37 δις τα 32 δις τα χρωστούν επιχειρήσεις και τα 5 δις πρόσωπα». Τον κατάλογο των νομικών προσώπων που οφείλουν 32 δις το υπουργείο τον έχει δώσει ήδη στην δημοσιότητα, πρόκειται 6.500 εταιρείες εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν πτωχεύσει ενώ όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «με την βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών, δικηγόρων και ελεγκτών εστιάζουμε σε 2.500 εταιρείες  και στα αντίστοιχα πρόσωπα των εταιριών αυτών».
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι «υπάρχει κατάλογος 9.000 οφειλετών που ο καθένας οφείλει άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και αθροιστικά 5 δις. με πρόστιμα. Ο κατάλογος εκκρεμεί στην Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ελπίζω εως σήμερα να έχω θετική απάντηση. Την άλλη εβδομάδα θα δοθούν όλα στην δημοσιότητα είτε με την σύμφωνη γνώμη της αρχής είτε όχι».

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'