Οι φλόγες φτάνουν στην Δαδιά


Το καταφύγιο άγριων πτηνών στη Δαδιά του Έβρου απειλείται, αν δεν ανακοπεί το πύρινο μέτωπο. Ανεξέλεγκτη μαίνεται το βράδυ της Τετάρτης μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λευκίμη του Έβρου, όπου αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία.
Άλλα μέτωπα


Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Πράσινο Λόφο της Βραυρώνας Αττικής, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μάρε Νόστρουμ».

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χέρωμα στην Βάρη Αττικής. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και το μέτωπο της φωτιάς είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν απειλούνται σπίτια.

Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, σε φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Σε εξέλιξη, εξάλλου, είναι από την Τρίτη και τα μέτωπα στην Κορπή Βόνιτσας και στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας.

Προειδοποίηση για την Πέμπτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος θα είναι πολύ υψηλός στην Αττική, τη Βοιωτία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, καθώς και στη Σαμοθράκη
Μάλιστα ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς κατευθύνεται προς το σημαντικό δάσος της Δαδιάς, ανέφερε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στις 8 το απόγευμα. Το δεύτερο μέτωπο κινείται δυτικά με κατεύθυνση προς Πεσσάνη και το τρίτο νοτιοδυτικά με κατεύθυνση προς την Μελία και τα Ραντάρ.

Την πυρκαγιά προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο ισχυρή δύναμη με 60 πυροσβέστες, 26 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα, έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι ρίψεις νερού από αέρος θα σταματήσουν όμως τη νύχτα.

Στις προσπάθειες βοηθούν μηχανήματα της περιφέρειας, ο στρατός, το δασαρχείο και εθελοντικές οργανώσεις, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνουν οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως δρύες, καθώς και ένα μαντρί με μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, κρατούνται τρία άτομα κρατούνται και ανακρίνονται, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ενδεχόμενου δόλου για εμπρησμό.

Οι 60 κάτοικοι των οικισμών Κοίλα και Μελία απομακρύνθηκαν με λεωφορείο του δήμου.
 
http://crimesonair.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'