Αργεντινή: Επιβεβαίωση για τα πυρηνικά υποβρύχια…


Επαληθεύτηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν την Αργεντινή να εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τα υποβρύχιά της με πυρηνικό σύστημα πρόωσης.
Η επιβεβαίωση προέκυψε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ο οποίος επανέλαβε, για όσους δεν το είχαν συνειδητοποιήσει (…) ότι η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Κίρχνερ, του ανέθεσε να εξοπλίσει τον υποβρυχιακό στόλο της χώρας με πυρηνικό σύστημα πρόωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια απόφαση, για τμήμα τουλάχιστον του στόλου της έχει λάβει και η Βραζιλία.
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι ανησυχίες, Αργεντινή και Βραζιλία έχουν ανακοινώσει ότι τα όπλα που θα φέρουν τα υποβρύχια θα εξακολουθήσουν να είναι συμβατικά.
Να θυμίσουμε, ότι και οι δυο χώρες, Αργεντινή και Βραζιλία, είχαν αποκηρύξει με τη Συνθήκη του Τλατελόλκο τα πυρηνικά. Ωστόσο, η επιθυμία της Βραζιλίας – τουλάχιστον – να καταλάβει μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι ο κάτοχος της πυρηνικής ισχύος διαθέτει άλλη βαρύτητα στο διεθνές στερέωμα (π.χ. η Ινδία, που επίσης έχει παρόμοιες βλέψεις), δείχνει να αλλάζει σταδιακά την κατάσταση…
http://www.defence-point.g

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'