ΓΑΠ:Ο προπάππος μου ήταν επαναστάτης Πολωνός…

Δείτε το βίντεο!
Ο πρωθυπουργός μας, για όσους δεν το ήξεραν, προέρχεται από επαναστατικό σόι…
Το είπε στις 7 Απρ.2011, κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων του, με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Donald Tusk μετά τη συνάντησή τους στη Βαρσοβία.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσε ο κ. πρωθυπουργός για τον ....

προπάππο του τον επαναστάτη…
 
 

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, έχω συγγενικούς δεσμούς με την Πολωνία, καθώς ο προπάππος μου καταγόταν από την περιοχή του Μπιάουιστοκ. Ήταν πατριώτης και επαναστάτης Πολωνός, που έφυγε πρόσφυγας στην Ελλάδα και πάλεψε και εκεί, για την απελευθέρωση της Ηπείρου τότε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, συνεχίζοντας την επαναστατική του δραστηριότητα.
Μάλιστα, συνέβαλε και  στην ανακάλυψη του αρχαιολογικού  χώρου της Δωδώνης κι έτσι έγινε  και πολύ ένθερμος πατριώτης Έλληνας, κάνοντας την Ελλάδα δεύτερή του πατρίδα. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για τις ρίζες που έχω εδώ, στην Πολωνία, και είμαι περήφανος γι’ αυτές.”
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_10.html
 
Δεν μας είπε βέβαια ότι ο προπάππους Μινέϊκο πολέμησε υπέρ των τούρκων στην πολιορκία των Ιωαννίνων ως Μηχανικός του τουρκικού στρατού... δείτε κι εδώ το βιογραφικό του Πρωθυπουργού...ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, ο Πολωνοεβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη. Πριν όμως είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία όπου και παντρεύτηκε μιά εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μιά κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη. Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα. ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Φον ντερ Γκόλτς. Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό.
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'