Το παραμύθι του "δεν παράγουμε" έχει και δράκο που τον λένε... ΔΝΤ


Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά την περίοδο της «πράσινης» διακυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει παραγωγή με αποτέλεσμα να… κρεμόμαστε από τις τσέπες των «φιλανθρώπων» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπονομεύοντας εν τέλει την εθνική μας κυριαρχία.

Κι όμως ισχύει το αντίθετο.

Μια προσεκτική έρευνα σε πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνει μια εικόνα αισιοδοξίας και είναι ν’ απορεί κανείς γιατί ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία.

Επειδή μας έχουν πρήξει…Ότι η Ελλάδα δεν παράγει… «τίποτα», ας δούμε μερικά από αυτά… τα στοιχεία, που επιμελέστατα μας κρύβουν για να μπορέσουν να οργανώσουν την σχετική τους προπαγάνδα, για να μπορέσουν οι μαφιόζοι να υλοποιήσουν το σχέδιο κλοπής μίας ολόκληρης χώρας (σημείωση: στα "αντικείμενα" της κλοπής συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι της χώρας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως -μέχρι και δωρητές οργάνων- προκειμένου να αποπληρώσει η χώρα το "χρέος" της).

Σίγουρα, αν το κράτος ήταν σοβαρό, θα είχαμε πολλές πρωτιές και θα βελτιώναμε τις εξαγωγές μας. Αλλά και τώρα, δουλεύουμε, παράγουμε, βγάζουμε, εξάγουμε…..

Να τι παράγουμε και εξάγουμε, να τι πουλάμε με το μόχθο, τον κόπο μας! Από τη γέννηση του ελληνικού κράτους, είναι σίγουρο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έχει χαριστεί, ούτε η ίδια μας η γη που είναι τα κόκκαλα των προγόνων μας….

Πως κάποιοι άλλοι τώρα μας πιάνουν κορόιδα – ελληνικός διεθνής όρος – είναι άλλο θέμα…

Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, να δούμε γύρω μας τους φίλους μας και τους εχθρούς μας…..Με ποιούς να πάμε και ποιούς να αφήσουμε, έτσι ώστε να γίνεται τίμιο ντιλ… .

1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών κ.α..

4) Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α..

5) Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

6) Λάδι: Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτό μας έδωσε η φύση… εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα -ζωικά και συνθετικά-, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες σαχλαμάρες και μετά να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα σερί… Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού).

7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε…. Βάζουμε στα φαγητά μας… κετσάπια και αμφίβολης προέλευσης σως…

8) Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)…

9) Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (το 2004 ήμασταν 4η).

10) Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού.

11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκ).

12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων…

13) Και φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας.

Και εις ανώτερα… στην χώρα των κορόιδων που νομίζουν πως είναι έξυπνοι ενώ κάποιοι τους κλέβουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουν...


Αναγνώστης

http://kostasxan.blogspot.com
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ : Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΟΙΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΩΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ...ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΠΑΝΑΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ...

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'