Χρ. Παπουτσής: Ολοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν

«Ολοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ
Ερωτηθείς σχετικά με την κατάληψη της Νομικής, σημειώνει ότι «επικράτησε η ψυχραιμία και η λογική», υπογραμμίζοντας πως «απέτυχαν οι σχεδιασμοί για σύγκρουση, για γενικευμένες αναταραχές σε ολόκληρη τη χώρα».
«Πιστεύω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Κάποιοι επεδίωκαν να δημιουργηθεί ένα μέτωπο σε ολόκληρη τη χώρα στο οποίο να συμμετέχουν από τη μια πλευρά οι υπερασπιστές του πανεπιστημιακού ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών. Αλλά τα σχέδιά τους έπεσαν στο κενό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση εάν η αστυνομία δεν έχει καμία ευθύνη, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι «η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς την έγγραφη αίτηση της πρυτανικής αρχής».
«Δεν ήταν δουλειά της Αστυνομίας να παρακολουθεί τι γίνεται στη Νομική. Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να παρακολουθεί τους φοιτητές. Κάποιοι προφανώς ενθυμούνται άλλες εποχές και αναπολούν το σπουδαστικό τμήμα της Ασφάλειας», σημειώνει.
Σχετικά με την τρομοκρατία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν κάνει επιλογή ζωής τη βία και την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας.
Επισημαίνει εξάλλου ότι όλοι οι τρομοκράτες δεν είναι γνωστοί: «όπως αποδεικνύεται, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και νέοι που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί να παρανομούν. Ας μη λέμε λοιπόν ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα».
Για το κίνημα της «ανυπακοής», ο κ. Παπουτσής σημειώνει ότι «η ανυπακοή είναι πολιτική δράση και χρειάζεται αποκάλυψη και πολιτική αντίδραση», υπογραμμίζοντας ότι «έχουν βαριές πολιτικές ευθύνες όσοι επενδύουν στο μπάχαλο. Όσοι προσφέρουν κάλυψη στη βία για να ψαρέψουν στα θολά νερά».

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'