ΓΛΥΚΟΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

American swirl chocolate cheesecake
Για όσους αγαπούν τα cheesecake, να η original αμερικάνικη συνταγή με σοκολάτα....
American swirl chocolate cheesecake


Συστατικά

Για τη βάση:
  • 2 κούπες τριμμένο μπισκότο OREO
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

Για την κρέμα:
  • 700 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου philadelphia
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σούπας βανιλια
  • 85 γρ. σοκολάτα λιωμένη

Οδηγίες

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας (διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπόμενο πάτο). Ανακατεύουμε μαζί το τριμμένο μπισκότο, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πατάμε το μίγμα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτα. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  2. Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου (είναι πολύ σημαντικό για να μη μας σπάσει το γλυκό στο ψήσιμο). Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει (υδρόλουτρο). Τυλίγουμε το ταψάκι με τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτο για να αποτρέψουμε τυχόν διαρροές. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει "ελαφρύ". Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά (περίπου ένα λεπτό) και μαζεύοντας το μίγμα από τα πλαΐνά με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να γίνει "ανάλαφρο".
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατέψτε μαζί περίπου το ένα τρίτο του μίγματος και τη σοκολάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σοκολάτας από πάνω σε κουταλιές. Με ένα μαχαίρι περιστρέψτε απαλά το μίγμα σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν "στρόβιλοι".
  4. Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 70 - 80 λεπτά σε υδατόλουτρο για να μη μας "σπάσει" (το ταψάκι μας με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με το ζεστό νερό). Γενικά δεν πρέπει να ροδίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ώρα ακόμα. Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το γλυκό από το υδατόλουτρο και το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο site http://zuccherodolce.blogspot.com/search/label/cheesecake . Την μετέφρασα εγώ και πρέπει να παραδεχτώ πως είναι πολύ πετυχημένη. Άλλαξα την ποσότητα της ζάχαρης από μία κούπα που έλεγε σε τρία τέταρτα γιατί με την σοκολάτα γινόταν πολύ γλυκό. Επίσης έβαλα δύο κούπες τριμμένο μπισκότο αντί για μιάμιση γιατί έβγαινε πολύ λεπτή η βάση.
Μία συμβουλή που θέλω να δώσω είναι η σοκολάτα που θα διαλέξετε να είναι ειδικά για τέτοια χρήση και ΟΧΙ κουβερτούρα καθώς θα σας πήξει στο ανακάτεμα με το μίγμα.
Την συνταγή την έχω κάνει πολλές φορές και νομίζω πως οι αλλαγές χρειάζονταν! Bon appettite!

Banana Boston Cream Pie

Περιγραφή

Αφράτο παντεσπάνι, αρωματική σπιτική κρέμα, μπανάνα και λαχταριστή σοκολάτα! Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς;!
Banana Boston Cream Pie

Συστατικά

Κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. corn flour
  • 300 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Παντεσπάνι
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 95 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 28 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/8 κ.γ. κρεμόριο
Επικάλυψη
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές στρόγγυλες φέτες
Στα γρήγορα

Οδηγίες

Παντεσπάνι:
  1. Χωρίζουμε τα τρία από τα 5 αυγά, βάζοντας τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο, προσθέτοντας στους κρόκους και τα υπόλοιπα 2 αυγά (ολόκληρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα εκτός ψυγείου.
  2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
  3. Σε μικρό κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά.
  4. Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τους κρόκους (και τα δύο ολόκληρα αυγά) μαζί με 75 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ.), σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπούμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σε άλλο μπολ χτυπούμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης και χτυπούμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  6. Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι προσεχτικά με ελαφρές κινήσεις.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση και χρησιμοποιώντας δύο φόρμες (23 εκ.) - τις οποίες έχουμε πρώτα βουτυρώσει και έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο - ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 18 λεπτά.
Κρέμα:
  1. Βάζουμε σε stainless steel μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, και με σύρμα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το corn flour, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε πρώτα ζεστάνει.
  2. Βάζουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Επικάλυψη:
  1. Σε μπολ, βάζουμε τη κουβερτούρα, αφού τη κόψουμε σε κομμάτια.
  2. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο. Μόλις κοχλάσουν, περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και μετά προσεχτικά ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και απαλή.
Συναρμολόγηση:
  1.  Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος, τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας, απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και τέλος περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

Διαβάστε περισότερο:  http://www.sintagespareas.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'