Το απίστευτο θέαμα της συνάντησης Ειρηνικού και Ατλαντικού Ωκεανού (Βίντεο)


Ο Ατλαντικός Ωκεανός και ο Ειρηνικός συναντώνται στο ακρωτήριο Χορν, το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής, που βρίσκεται στη Γη του Πυρός, στη Χιλή.

Το ακρωτήριο Χορν είναι το νοτιότερο ακρωτήριο της Γης του Πυρός, στο μικρό νησί Όρνος. Πήρε το όνομά του από την πόλη Χόορν στην Ολλανδία. Αν και δεν είναι το νοτιότερο σημείο της Νότιας Αμερικής, το οποίο βρίσκεται στα νησιά Ντιέγο Ραμίρες, το ακρωτήριο Χορν σηματοδοτεί το βορειότερο όριο του πορθμού του Ντρέικ. Για πολλές δεκαετίες ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στις θαλάσσιες μεταφορές για τα πλοία που μετέφεραν αγαθά σε όλο τον κόσμο. Τα νερά γύρω από το ακρωτήριο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, των μεγάλων κυμάτων, των ισχυρών ρευμάτων και των παγόβουνων, τα οποία είχαν καταστήσει την περιοχή διαβόητη ως νεκροταφείο ναυτικών.

Δείτε επίσης:
Ο δρόμος με τα κίτρινα τούβλα οδηγεί στη... Λεμούρια; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανάγκη των πλοίων να παραπλέουν το ακρωτήριο Χορν μειώθηκε σημαντικά με την διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά το 1914. Η πλεύση γύρω από το ακρωτήριο Χορν θεωρείται ως μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις στην ιστιοπλοΐα. Έτσι λίγοι ναυτικοί εξακολουθούν να ακολουθούν αυτή τη διαδρομή, μερικές φορές ως τμήμα του περίπλου της Γης και σχεδόν πάντα επιλέγουν διαδρομές βόρεια του νησιού.

Το φυσικό μεγαλείο είναι απίστευτο και το θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς βλέπουμε δύο τεράστιες μάζες νερού σε διαφορετικό χρωματισμό να προσεγγίζουν αλλά να μην αναμειγνύονται.

Μοιάζουν σαν να μην αναμειγνύονται το ένα με το άλλο. Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το βίντεο είναι η συνάντηση του Ατλαντικού με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ωστόσο, η ανάμειξη των νερών συμβαίνει αλλά σε πολύ αργό χρόνο εξαιτίας της διαφοράς στην αλατότητα των νερών και της θερμοκρασίας. Η διαφορά στην πυκνότητα των νερών επιτρέπει να έρχονται κοντά αλλά να μην αναμειγνύονται αμέσως.



Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'