Τι συμβαίνει με τα απολιθωμένα δέντρα του Άρη


Μετά την Πύλη στο βράχο έχουμε και απολιθωμένα δέντρα ή πέτρινα φίδια πάνω στον Άρη. Αυτός ο πλανήτης δεν σταματά να μας εκπλήσει.


Το ρομποτικό όχημα της NASA, Curiosity προσεδαφίστηκε στην περιοχή Αιολίς Πάλους του κρατήρα Γκέιλ στον Άρη στις 6 Αυγούστου 2012. Η αποστολή είχε διετή διάρκεια αλλά η επιτυχία και η αντοχή του οχήματος υποχρέωσε τους επιτελείς της NASA να δώσουν μια παράταση η οποία αποδείχθηκε διαρκείας. Οι στόχοι του ρομποτικού οχήματος είναι να ερευνήσει το κλίμα και τη γεωλογία του Άρη και να διαπιστώσει εάν ο κρατήρας Γκέιλ προσέφερε ποτέ ευνοϊκές περιβαλλοντολογικές συνθήκες για την ύπαρξη κάποιων μορφών ζωής.

Το Curiosity έχει καταγράψει εικόνες που παρουσιάζουν πετρώματα ή γεωλογικά πετρώματα που θυμίζουν διάφορα αντικείμενα ή μοιάζουν με φιγούρες ζώων ακόμη και ανθρώπων. Οι εικόνες αυτές γίνονται viral και προκαλούν πολλές συζητήσεις για το τι είναι τελικά αυτό που εμφανίζεται στις φωτογραφίες κάθε φορά με πολλούς φυσικά να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση της ύπαρξης εξωγήινης ζωής αλλα και εξωγήινων πολιτισμών.

Πριν από ένα μήνα το Curiosity φωτογράφησε βραχώδες πέτρωμα που μοιάζει με πόρτα ή κάποιου είδους πύλη εισόδου μέσα στο συμπαγή βράχο προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα σύνθετο γεωλογικό φαινόμενο στο οποίο εμπλέκεται κάποιος μεγάλος σεισμός που έγινε πριν από ένα χρόνο στην επίμαχη περιοχή.

Δείτε επίσης
Το Γυαλί στον Πλανήτη Άρη δείχνει Πυρηνικό Πόλεμο; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το Curiosity έστειλε μια νέα εικόνα, που τράβηξε στις 17 Μαΐου, στην οποία εικονίζονται δύο γεωλογικοί σχηματισμοί που μοιάζουν με γιγάντιες κόμπρες οι οποίες... πέτρωσαν καθώς υψώνονταν για κάποιο λόγο από το αρειανό έδαφος. Για κάποιους άλλους η εικόνα αυτή παραπέμπει σε απολιθωμένα δέντρα.

Είτε πρόκειται για κόμπρες είτε για απολιθωμένα δέντρα, δεν είναι απίθανο να πέτρωσαν μετά από κάποιο πυρηνικό πόλεμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο πλανήτης Άρης καταστράφηκε από πυρηνικό πόλεμο.

Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι κομμάτια μεγάλων ιζηματογενών πετρωμάτων.

Τα κομμάτια που απέμειναν από αυτά τα πετρώματα αποτελούνται από πιο σκληρά και ανθεκτικά υλικά από εκείνα του υπόλοιπου πετρώματος. Τα πιο μαλακά υλικά διαβρώθηκαν στο πέρας των αιώνων.  

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'