Αγωγή απολυμένων εναντίον της Tesla


Πρώην εργαζόμενοι στην Tesla κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων ισχυριζόμενοι ότι η απόφαση της για μαζικές απολύσεις τους, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την πραγματοποίηση απολύσεων στην ίδια εταιρία.
Η αγωγή κατατέθηκε αργά το βράδυ στις 19 Ιουνίου στο Τέξας από δύο εργαζόμενους που δήλωσαν ότι τον Ιούνιο απολύθηκαν από τη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Tesla στο Σπαρκς της πολιτείας Νεβάδα.


Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εταιρία απέτυχε να τηρήσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τις μαζικές απολύσεις (the Worker Adjustment and Retraining Notification Act), η οποία απαιτεί περίοδο προειδοποίησης 60 ημερών, σύμφωνα με την αγωγή.

Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν το δικαίωμα κατάθεσης μαζικών αγωγών για όλους τους πρώην εργαζόμενους της Tesla στις ΗΠΑ που απολύθηκαν τον Μάιο ή τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν λάβει σχετική προειδοποίηση.

«Η Tesla ενημέρωσε απλά τους εργαζόμενους ότι οι απολύσεις τους ισχύουν άμεσα», όπως αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής.

Η εταιρία, δεν σχολίασε τους αριθμούς των απολύσεων που έγιναν, ενώ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάθεση της αγωγής.

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι έχει «πολύ κακό προαίσθημα», σχετικά με την οικονομία και ότι η Tesla θα ήταν αναγκαίο να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 10%, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι πρώημ εργαζόμενοι της Tesla δήλωσαν ότι απολύθηκαν, ότι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ή ότι είχαν θέσεις στην εταιρία, με την περίοδο της εργασίας τους να έχει τερματιστεί αυτόν το μήνα, σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και συνεντεύξεις στο Reuters.

Την αγωγή κατέθεσαν οι John Lynch και Daxton Hartsfield που απολύθηκαν στις 10 και 15 Ιουνίου. Οι δύο πρώην εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή αποζημίωσης και σχετικών παροχών εργασίας για την περίοδο των 60 ημερών, εντός της οποίας, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη απόλυσή τους.

«Προκαλεί μεγάλο σοκ, το γεγονός ότι η Tesla παραβιάζει ξεκάθαρα την ομοσπονδιακή νομοθεσία, μέσω της απόλυσης τόσων εργαζομένων, χωρίς να παρέχει την απαιτούμενη προειδοποίηση», δήλωσε στο Reuters η δικηγόρος Shannon Liss-Riordan που εκπροσωπεί τους δύο πρώην εργαζόμενους στην εταιρία.

Όπως δήλωσε η ίδια, η Tesla πρόσφερε σε μερικούς εργαζόμενους μόνο μία αποζημίωση μιας εβδομάδας, προσθέτοντας ότι προετοιμάζει την κατάθεση μιας έκτακτης πρότασης σε δικαστήριο, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την Tesla από κάθε ενδεχόμενο εξασφάλισης της παραίτησης των εργαζομένων από τα δικαιώματά τους, σε αντάλλαγμα για την καταβολή αποζημίωσης μόλις μιας εβδομάδας.

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας του Τέξας.

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'